Altın fiyatları neden yükseldi?

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altın fiyatlarında yükselişin devam edebileceğini söyledi.

Ekleme: 18.05.2021 19:35:12 / Güncelleme: 18.05.2021 19:51:14 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Düğün sezonun başlamasına rağmen altındaki dalgalanmadan dolayı birçok kişinin düğününü ertelediğini belirten kuyumcu esnafı, 1 Haziran’da başlayacak olan normalleşme süreci ile düğünlerle birlikte işlerinin de açılacağını ümit ediyor.

“Kripto paraların piyasaya girmesi altın fiyatlarını yükseltti”

Altın fiyatlarındaki yükselişte sanal paranın da etkisi olduğunu belirten kuyumcu esnafı Mehmet Can Tunç, “Şu anda altındaki belirsizlik uluslararasındaki kripto paraların kullanılmasından kaynaklanıyor. Özellikle son zamanlarda Türkiye’yede de kripto para işleten birkaç kurumu sahiplerinin yurt dışına gitmeleri insanlarda tedirginlik oluşturdu. Bu da kripto para kullanıcılarının paralarını piyasaya sürmelerine ve altın ile gümüşün yükselmesine neden oldu. Sanal paraların dijital ortamdan çıkıp altına yatırılması altına olan güveni ve altının güvenilir liman olma pozisyonunu korumasına neden oldu.” diye konuştu.

Mehmet Can Tunç

“Altında yükseliş devam edecek”

Altındaki yükselmenin devam edeceği öngörüsünde bulunan Tunç, “Has altının gramı 398 liraya kadar gelmişti ama son zamanlarda tekrar altının gramında 100 lira kadar yükseliş oldu. Bu durum bize altında yükselişin devam edeceğini gösteriyor. Bu süreçte altın almak isteyen de bozmak isteyen de çok. Pandemiden dolayı insanlar düğün yapamadığından şu anda düğün için altın alan yok ama 1 Haziran’dan sonra düğün sezonu için bir yoğunluk bekliyoruz.” dedi.

Mehmet Şirin Ayhan

“Altının gramı 560 lirayı bulabilir”

Son dönemlerde altının tekrar yükselişe geçtiğini belirten bir diğer kuyumcu esnafı Mehmet Şirin Ayhan, altındaki yükselişin devam edebileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Özellikle altındaki yükselişin nedenlerinden biri de son zamanlarda sanal paranın piyasaya girmesidir. Sanal ortamdan piyasaya gelen para miktarı direk altın ve dövize geçtiği için altına talebi de artırdı. Son günlerde 22 ayar altının gramı 435 liradan 465 liraya yükseldi. Külçe altının gramı ise 500 lirayı gelmiş durumda, bize göre de altının gramının 560 lirayı bulacağı yöndedir. Salgın nedeniyle düğünler için ise o eski talep yok. Şu anda alışverişlerimiz düşmüş durumda. Düğünlerde eskiye göre çoğu kişi artık altın yerine para takmaya başladı. Pandeminin azalmasıyla bir ay içerisinde işlerimizin açılmasını bekliyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler