Finans şirketi mağdurları "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi"ne düzenleme istiyor

Kamuoyunda "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" olarak bilinen tasarruf finansman şirketleri mağdurları gün geçtikçe artarken bu tür yapılara paralarını yatıran müşteriler, yetkililerden düzenleme konusunda yardım bekliyor.

Ekleme: 18.05.2021 12:55:14 / Güncelleme: 18.05.2021 13:11:49 / Ekonomi / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyarbakır'da bir Faizsiz Konut Edindirme Sistemi müşterileri, ödeme zamanı geldiği halde sözleşmeye aykırı olarak parasını alamayınca ilgili kuruluşun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

 

Daha önce defalarca kez söz konusu sistemle menkul ve gayrimenkul alımı yaptığını fakat son zamanlarda aracılık yaptığı müşterilerle beraber mağdur edilmeye başladıklarını belirten Selahaddin Sert, söz konusu şirketlerin verdikleri söz ve anlaşmalara sadık kalmadıklarını söyledi.

Sert, "Ben kendim birevimde viofluk yaptım. Sağ olsunlar birçok defa buradan ev ve araba aldık. Kendim 4 yıl içinde yaklaşık 20 müşteriyi de buraya getirdim. Ama bugün getirdiğim müşterilerle birlikte hepimiz mağduruz. Birevim'in bize verdiği sözler ve anlaşmalar maalesef suistimal edilmiş durumdadır." dedi.

"Teslimatlarımız 3 ay ileriye erteleniyor"

Birçok zorlukla biriktirdikleri paraları ev, arsa ya da araç için ilgili şirketin hesaplarına aktardıklarını belirten Sert, "Fakat teslimat günümüz geldiği halde 2-3 aydan daha uzun süre erteliyorlar. Bu yüzden aramıza güvensizlik girdi. Bize imzalattıkları sözleşmede birçok tutarsızlık görebiliyoruz. Bu ay teslim edilmesi gereken paramız, haziran ayına erteleniyor. Haziran ayındaki teslimatlarımız ise 3 ay ileriye erteleniyor." ifadelerini kullandı.

Bu sorunun sadece Diyarbakır'da değil Türkiye geneli karşılaşılan bir durum olduğuna dikkati çeken Sert, "Biz Diyarbakır'da mağduruz ama Türkiye genelinde aynı sorunlar yaşanıyor. Kendi haklarımızı istemek adına buradayız. Buradan gerek devlet yetkilileri gerek firmanın kendi sahipleri, genel müdürleri veya operasyon müdürlerinin bu soruna çözüm bulmalarını ve somut adımlar atmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bir kişinin dahi olumlu konuştuğuna şahit olmadık"

Sert, "Genel olarak her bir grupta 300 kişi var. Bir kişinin dahi olumlu konuştuğuna şahit olmadık. Ben ve arkadaşım bir grup oluşturarak mağdurlara ulaşmaya çalıştık. 2 hafta içerisinde 50'ye yakın mağdura ulaştık. Bu sayıdan 10'larca kat fazla mağdurun olduğundan eminiz. Türkiye geneli Birevim'in ortaya koyduğu mağduriyeti ve güvensizliği diğer yapılarda çekmektedir." diye belirtti.

Normal şartlarda müşteriyle anlaşmanın feshedilmesi durumunda şirket sözleşmesinde 80 gün belirtilirken bunun 120 güne kadar ertelendiğine vurgu yapan Sert, "Birevim bizleri mağdur etti. Birevim'in sözleşmesine bağlı kalmasını, doğru adımlarla çözümler sunmasını bu kadar mağduriyeti sonlandırmasını istiyoruz." dedi.

Konuya ilişkin Birevim kuruluş yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, teslimatın nakdi değil menkul veya gayrimenkul alım-satımında satıcıya ödeme yapıldığı belirtilerek "Teslimatını alamayan herhangi bir müşteri söz konusu değil. Sadece istediği koşullarda alamamış olabilir. Burada bütünü yönetmek durumundayız." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar