Hamas'ın insansız denizaltıları mı var?

Siyonist işgal rejimi basınında son günlerde Hamas'ın insansız denizaltılarının olduğuna dair haberler yapılıyor

Ekleme: 18.05.2021 10:08:10 / Güncelleme: 18.05.2021 10:08:10 / Dünya
Destek için 

Timetürk'ün Arap basınından derlediği habere göre terör çetesi basını ve  Batı medyası Hamas'ın insansız denizaltılarının olduğunu yazdı.

İslami Direniş Hareketi Hamas, denizaltı konusunda şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Hamas'ın insansız denizaltılarının hikayesi nedir?

12 Mayıs Çarşamba günü  işgal ordusu, Filistin Hamas hareketinin "50 kilogram patlayıcı taşıyabilen özerk denizaltılara sahip olduğunu" duyurdu ve hareketin Aşdod liman kenti açıklarındaki gaz platformunu hedef almaya çalıştığını belirtti.

İbranice medyası, “Bu denizaltıların bazı Gazze Şeridi'nin son bombardımanında Hamas'ın hala sahip olması mümkün olduğuna inanılmaktadır” denildi.

Rejim ordusunun açıklamasına göre ise, "Hamas, hızlı komando botları, hassas bir insansız hava aracı ve denizaltı ekipmanı da dahil olmak üzere diğer deniz yeteneklerine sahip."

16 Mayıs Pazar günü rejimin"Kan" kanalı, işgal ordusunun yaptığı açıklamaya dayanarak aynı haberi yineledi. İbranice kanal, Tunuslu uçak mühendisi Mohamed Zouari'nin suikasttan sonra yaptığı açıklamayı ekledi ve Zouari'nin erkek kardeşinin insansız denizaltılar geliştirdiğini söyledi. 

Burada iki noktayı hatırlamak önemlidir; birincisi, Hamas'ın insansız denizaltılara sahip olduğuna dair haberler hakkında yorum yapmamış olması ve ikincisi, bu raporların işgalcilerin medyası tarafından Pazar günü yeniden yayımlanması....

Sonuç olarak, işgalin Gazze Şeridi'ndeki sivilleri hedef alması ve binaları tahrip etmesi nedeniyle artan baskıyı hafifletme çabaları bağlamında Hamas'ın GPS üzerinden yönlendirilebilen deniz seferleri bulundurması meselesi, Filistin direnişinin askeri yetenekleri… Bir gerçek olarak da yorumlanabilir ve Hamas gerçekten de bu tür yeteneklere sahiptir, ancak gelecek olana hazırlık olarak tüm askeri kartlarını açıklamak istememektedir.

İNGİLİZLERİN BATAN 2 GEMİSİ

Genel olarak, insansız askeri denizaltıları teknolojisi yeni bir teknolojidir. Dünyada sadece bir kaç ülkede var.

Hamas bu yönde açıklama yapmadığı için Filistin Direnişinde bu teknoloji var mı bilinmiyor ancak geçen yılın Eylül ayında, hareketin silahlı kanadı olan "Kassam Tugayları" nın derinlerde "değerli" bir askeri hazine bulduğunu açıklaması bu hazine denizaltı mı sorusuna neden oluyor.

Bu açıklamanın yapıldığı tarihlerde Gazze açıklarında batan iki İngiliz savaş gemisinde Filistinli dalgıçlar gemilerden pek çok teçhizat çıkarmıştı.

Füzelerin bir kısmının buradaki teçhizattan üretildiği biliniyor.

İlgili Haberler