Avusturya'ya "siyonist işgal rejimi sözde bayrağı" tepkisi

Avusturya'da Başbakanlık binasına "siyonist işgal rejimi sözde bayrağı" asılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Avusturya devleti, soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını, Müslümanlara ödetmeye çalışıyor." dedi.

Ekleme: 17.05.2021 22:05:13 / Güncelleme: 17.05.2021 23:11:04 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Avusturya'da Başbakanlık binasına "siyonist işgal rejimi sözde bayrağı" asılmasına tepki gösterdi.

Erdoğan, "Avusturya devletini telin ediyorum. Avusturya devleti herhalde, soykırıma tabi tuttukları Yahudilerin faturasını, Müslümanlara ödetmeye çalışıyor." dedi.

"ABD'nin ve onu takip eden ülkelerin 2017 sonunda Kudüs'ü israilin başkenti olarak ilan etmeleri, bu katil devletin kan dökme iştahını artırmıştır." diyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Filistinli çocukların bombalarla ölmesi ile ilgilenmeyenler, israilli çocukların füze seslerinden korkması karşısında dehşete kapılabilmektedir. Halbuki çocuklar öldürülürken değil, uyutulurken sessiz kalınmalıdır. Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması, Filistin halkının saldırılardan korunması için atılacak uluslararası adımlar hususunda her türlü siyasi ve askeri desteği vermeye hazırız." (İLKHA)