‘ÖZGÜRLÜĞÜN YOLU DİRENİŞTEN GEÇER’

HAMAS ve Filistinli direniş grupları, terör rejiminin cinayetlerine karşı büyük bir direniş sergiliyor. Son günlerde terör rejiminin Filistinlilere yönelik saldırıları artarken Filistinli gruplar da işgalciye, anladığı dilden cevap veriyor. Direniş gruplarının işgalcilerin üzerine gönderdiği füzeler binleri buldu. Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, “Tel Aviv’e 6 ay süreyle saldırı düzenleyecek şekilde kendimizi hazırladık” açıklamasında bulundu. HAMAS Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ise Filistin direnişinin nihai hedefinin, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması olduğunu söyledi. Heniyye, “Direniş Kudüs’e giden en kısa yoldur ve Gazze bugün bu savaşı veriyor” dedi.

Ekleme: 17.05.2021 07:00:25 / Güncelleme: 17.05.2021 07:40:20 / manşetler
Destek için 

Dış Haberler Servisi

HAMAS Lideri İsmail Heniyye, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, Kudüs’ü işgal eden düşmanla mücadelede son sözün sahada söyleneceğini ve Filistin direnişinin, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmaya devam edeceğini açıkladı.

İşgal ordusunun, direnişi ve Gazze halkını yıldırabileceğini düşünerek Gazze’yi bombaladığını, çok katlı apartmanları yıktığını ve katliamlar gerçekleştirdiğini kaydeden Heniyye, “Direniş Kudüs’e giden en kısa yoldur ve Gazze bugün bu savaşı veriyor” dedi.

Heniyye, 15 yıldır abluka altında olan Gazze Şeridi’nin bugün işgal topraklarının tamamında sokağa çıkma yasağı uyguladığını ve direniş güçleriyle İzzeddin el-Kassam Tugaylarının elinde olan gücün görünenden daha fazla olduğunu ifade etti.

‘DİRENİŞ YILLARDIR SESSİZCE HAZIRLIK YAPIYOR’

Geçtiğimiz yıllar boyunca direnişin sessizce çalışıp hazırlık yaptığını ve işgal olduğu sürece böyle bir çatışmanın geleceğine inandığını belirten Heniyye, Kudüs’ün gelecek nesillere ilham vermeye ve intifadalara sebep olmaya devam edeceğine dikkat çekti.

İşgalcileri sadece sözle değil intifadayla da uyararak “Ateşle oynamayın” dediklerini söyleyen Heniyye, Filistin halkının Kudüs’ü işgalden kurtaracak güce sahip olduğunu dile getirdi.

KASSAM FÜZELERİ SİYONİSTLERİN BAŞINA DÜŞÜYOR

Öte yandan, Filistin direnişinin önde gelen grubu İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal rejiminin saldırılarına karşılık vermeye devam ediyor.

İşgal rejimi Sağlık Bakanlığı, Kassam’ın önceki gün Bi’r es-Seba kentine düzenlediği füze saldırılarında 19 Yahudi yerleşimcinin yaralandığını açıkladı. İşgalci Maariv gazetesi, 16 yerleşimcinin şarapnel parçalarıyla hafif şekilde yaralandığını ve 3 yerleşimcinin de füze saldırısı sebebiyle şok geçirdiğini yazdı.

Siyonist kaynakların bildirdiğine göre, Kassam Tugaylarının dün Tel Aviv’e düzenlediği füze saldırısında ise bir siyonist öldü ve üç siyonist yaralandı.

Filistinli direniş grupları son günlerde Gazze Şeridi sınırına yakın işgal bölgelerine füze yağdırırken, Sderot ve Askalan’da füzelerin doğrudan hedeflerine ulaşması sebebiyle büyük hasar meydana geldiği bildirildi. Direniş gruplarının Gazze Şeridi sınırından 40 kilometre uzaklıktaki Asdod kentine düzenlediği saldırıda da maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

“TEL AVİV’E 6 AY SÜREYLE SALDIRI DÜZENLEYECEK ŞEKİLDE KENDİMİZİ HAZIRLADIK”

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin uzun soluklu bir savaşa hazır olduğunu belirtmiş ve “Tel Aviv’e 6 ay süreyle saldırı düzenleyecek şekilde kendimizi hazırladık” ifadesini kullanmıştı.

Kassam Tugayları, işgal topraklarını koruyan “Demir Kubbe” adlı hava savunma sistemlerini etkisiz kılmak için çoğu zaman eş zamanlı 100’den fazla füze gönderiyor. İşgal rejiminin milyonlarca dolar harcadığı sistem, direnişin füzeleri karşısında etkisiz kalıyor.

Kassam’ın saldırılarının ilk günlerinde “Demir Kubbe”lerine güvenerek normal hayatlarına devam eden siyonistler, son dönemlerde artan füze saldırıları ve can kayıplarıyla birlikte sığınaklara akın etti. Yerel kaynaklar, işgal kentlerinde ciddi bir sessizliğin hakim olduğunu ve siyonistlerin büyük çoğunluğunun sığınaklarda kaldığını belirtiyor.