Van'da yakılan kişiyi 'PKK yaktı' iddiası

Geçtiğimiz günlerde Van’ın İpek Yolu ilçesinde yanmış erkek cesedi bulunmuştu. Ortaya çıkan yeni fotoğraflarla birlikte olayın PKK tarafından yapıldığı iddia edildi.

Ekleme: 15.05.2021 14:57:47 / Güncelleme: 15.05.2021 15:08:10 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

Van’ın İpek Yolu ilçesinde bulunan yanmış adamı, PKK’nin yaktığı iddia edildi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Yaklaşık 10 gün önce İpek yolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi Yazıcı Sokak'ta vatandaşlar yol kenarında yanmış bir erkek cesedi görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Tamamen yanan ve tanınmaz halde olan ceset, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.​​​​​​​

YENİ FOTOĞRAFLAR ÇIKTI

Olayın ardından yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda yanmış erkek cesedinin arkasındaki duvara PKK lehine sloganlar yazıldığı görüldü. Ayrıca PKK’nin kullandığı bir ‘bayrak’ da duvara asılmış halde görüldü. Ancak yakılan kişinin kim olduğu ve neden yakıldığı ise henüz bilinmiyor.

YILLARDIR KÜRD HALKINA ZULMEDİYOR

Öte yandan Kürd haklarını savunduğunu iddia eden örgütün Kürdleri diri diri yakarak halkı sindirmeye çalışması ise bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Halk, PKK’nin yıllardır Kürd halkına zulmettiğini ve sindirmeye çalıştığını vurguladı.