Yetimler Vakfı "Gazze'ye Derman Ol" sloganıyla yardım çalışması başlattı

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılarda yaralanan Filistinliler için acil tıbbı ilaç, gıda ve ambulans ihtiyaçları için yardım çalışması başlatan Yetimler Vakfı, bu konuda halkın hassasiyet göstermesini istedi.

Ekleme: 15.05.2021 13:30:25 / Güncelleme: 16.05.2021 00:47:39 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği saldırılarla başlayan ve bu saldırılarını Filistin'inin birçok noktasına yaymasıyla şu ana kadar 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli şehid olurken 254'ü çocuk, 168'i kadın olmak üzere 950 kişi de yaralandı.

Yetimler Vakfı, gittikçe ağırlaşmaya başlayan bilanço nedeniyle bir yardım çalışması başlattıklarını açıkladı.

"İşgalci şebekenin saldırıları sonucu yaralanan Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz. Yapacağınız bağışları Filistinli yaralı kardeşlerimiz için ilaç, tıbbi malzeme ve ambulans olarak ulaştırıyoruz." açıklamasında bulunan Yetimler Vakfı, "Gazze'ye Derman Ol" sloganıyla yardım çalışması başlattığını duyurdu.

 

"Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olmalıyız"

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Filistin meselesinin tüm Müslümanların meselesi olduğunu hatırlatarak tüm Müslümanların Gazze halkıyla dayanışma içerisine girmesi gerektiğini söyledi.

Her yıl siyonist işgal rejiminin bir bahane üreterek Mescid-i Aksa'ya saldırılar yaptığını ve oradaki Müslümanları zorla evlerinden çıkardığını belirten Karavil "İşgal rejimi bu Ramazan'da da Filistin'deki Müslüman halka ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Elhamdülillah Müslümanlar buna müsaade etmedi ve siyonist çetelere direnerek karşılık verdi. Bu direniş sonucu Allah-u Te'âlâ onlara nusreti nasip etti ve siyonistler Mescid-i Aksa'yı terk etti." dedi.

"Bugün Gazze'nin hem maddi hem de manevi desteklerimize ihtiyacı var"

Mescid-i Aksa'nın minarelerinden yardım çağrılarının yankılandığını ve "Kimse yok mu?" diye haykırışlarda bulunulduğunu söyleyen Karavil, "Gazze'deki İslam'ın yiğit kahramanları bu zulme sesiz kalmayıp Aksa'daki kardeşlerine yardım ettiler. Zaten siyonistler her fırsatta Gazze'yi kuşatıyordu. Şimdi de Aksa'ya sahip çıktıkları için oraya saldırıyorlar. Mescid-i Aksa mutlaka oradaki muhafızlar tarafından korunacaktır." ifadelerini kullandı.

Gazze için Müslüman halkın yüreğinin yandığını, ancak oraya gidebilme imkânı bulunmadığı için yardım edemeyen Müslümanların, verecekleri yardımlarla Filistin'e destek olabileceklerini dile getiren Karavil, "Herkesin kendi bölgesinde mutlaka yapabileceği bir şey vardır. Bu vesileyle bir karınca misali oradaki kardeşlerimizin yardımına koşma gayretinde olabiliriz. Bugün Gazze'nin hem maddi hem de manevi desteklerimize ihtiyacı var. Ancak bununla birlikte yapacağımız farklı yardımlar da vardır. Şu anda Gazze'de 5 bine yakın evin yıkıldığı söyleniyor. Hastanelerde tıbbı cihazlara, ambulanslara, gıda ihtiyacına, maddi ve manevi her türlü desteğe ihtiyaçları vardır. Kardeşlerimize elimizden gelen desteği esirgemememiz lazım." şeklinde konuştu.

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil

"Gazze acil tıbbi ilaç ve ambulansa ihtiyaç duyuyor"

Yetimler Vakfı'nın Filistin'e her zaman düzenli olarak yardımlar gönderdiğini ifade eden Karavil, "Bu son çatışmalardan sonra dün gece Gazze'yle konuştum, bana acilen tıbbi ilaç ve ambulanslara ihtiyaç olduğunu söylediler. Bizler de 'Acil Yardım' çağrısında bulunduk. İnşallah toplayacağımız yardımları oradaki kardeşlerimize ulaştırma gayretinde olacağız. Sosyal medya üzerinden '#GazzeyeDermanOl' etiketiyle tag çalışması başlattık. Halen de devam etmektedir. İnşallah kardeşlerimiz de bu etiketle çalışmaya destek olurlarsa iyi olur." dedi.

Hayırseverlerin Filistin'e yardım bağışlamak için neler yapmaları gerektiğini anlatan Karavil şunları söyledi:

Gazze'ye yardım etmek için, Yetimler Vakfı adı altında bankada açılan hesaplara bağışta bulunulabilir. İl veya ilçe temsilcilerimize ulaşabilir veya Vakfımıza gelip makbuz karşılığında yardımda bulunabilirler. İnanıyorum ki şu anda birçok Müslüman Gazze'ye gitmek için birçok şeyini feda edebilir. Ancak buna imkânımız yok. Fakat şu anki imkânımız, onlara yardım edebilmektir ve mutlaka bu yardımdan geri durmamak lazım. Az-çok demeden kimin elinden ne geliyorsa yardımda bulunması gerekir.

"Atacağımız her bir adımın Filistin'in direnişine katkısı olacaktır"

Dünya ülkelerinin siyonistlerin katliamlarını kayıtsız-şartsız desteklediğini hatırlatan Karavil, Müslümanlarında net bir şekilde Filistin'deki mazlum halka destek vermesini istedi.

Karavil, "Bizim de net bir şekilde çıkıp Gazze'deki mazlum halka destek olmak için 'Onların yanındayız, her şeyimizle onlara destek veriyoruz.' dememiz lazım. İçimiz kan ağlıyor. Fakat böyle ye'se düşmememiz lazım. Gazze'deki kardeşlerimiz dimdik ayaktadırlar ve ölünceye kadar mücadelelerini veren kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. Bundan dolayıdır ki etkinlikler ve oluşan kalabalıkların önemi var. Gazze'deki kardeşlerimize umut ve moral desteği oluyor." ifadelerini kullandı.

"Verecek bir şey bulamazsak dahi dualarımızla yardım edelim"

Maddi durumu iyi olmayanların da Filistinlilere bolca dua ederek yardımda bulunabileceklerine vurgu yapan Karavil, "Maddi yardım da bulunamıyorsak elimizi açıp dua edeceğiz, yakaracağız ve ağlayacağız. Rabbimizle aramızda mesafe kalmaması için ibadetimizi artırıp ihlaslı davranacağız. Dolayısıyla atacağımız her bir adımın Filistin'in direnişine katkı olacaktır. Bütün kardeşlerimizden duyarlı olmalarını talep ediyorum." diye konuştu.

"Artık bizim gündemimiz Mescid-i Aksa'dır"

Tüm bunların yanında Gazze'ye karşı algı operasyonlarının da yapıldığına dikkat çeken Karavil, "Şu anda emperyalistlerin oluşturmuş olduğu algıda, atılan füzeler ön planda tutuluyor. Oysa Gazze'de işgal ve gasp edilen bir toprak var. Oradaki bebeklerin ve kadınların hunharca katledilmesi söz konusu. Fakat bunları sosyal medya ve basın-yayın organlarıyla çok ciddi bir şekilde çarpıtıp algı oluşturuyorlar. Bundan dolayı kardeşlerimizin de Filistin'e açılan her türlü olumlu adımlara destek olmaları lazım. Bütün Müslümanlar, oklarını siyonizme çevirsinler. Artık bizim gündemimiz Mescid-i Aksa'dır." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar