HÜDA PAR ve Gelecek Partisi bayramlarını video konferans bağlantısıyla tebrik ettiler

​Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar, Covid-19 nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Ekleme: 14.05.2021 21:15:20 / Güncelleme: 14.05.2021 21:17:48 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir'den oluşan heyet, Ramazan Bayramı münasebetiyle Gelecek Parti'yle bayramlaştı.

Bayramlaşmada Gelecek Partisi heyetinde Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ümit Yardım, Genel Başkan Yardımcısı ve İdari ve Mali İşler Başkanı Feramuz Üstün, ARGE ve Bilişim Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Çevik ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politika İzleme Kurulu Başkanı Avukat Seren Yıldız Öztürk yer aldı.

Karşılıklı bayramlaşmada Türkiye'de adalet mekanizmasını hakkıyla işletip sorunları kimseyi istisnada tutmadan giderebilecek bir siyaset kurumunun bulunmadığını belirten Demir, "Bu, bize göre Cumhuriyetin kuruluşundan beri süregelen ciddi bir sorundur. Siyaset kurumunun sorunları çözmeye endeksli çok katılımlı ve ortak aklı esas alıp kimseyi ötekileştirmeden zemin üzerine oturması ciddi bir ihtiyaçtır. Salgının doğurduğu sorunlar, yasakların adil uygulanmaması, aşılamadaki sıkıntılar ve sonuç olarak ortaya çıkan ekonomik sorunlar var." ifadelerini kullandı.

"Kudüs, yüzyıllardır bizim hassas olduğumuz bir belde"

İnsanlığın ortak değeri olup Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya karşı yürütülen işgal ve çocukların üzerine atılan bombalardan da söz eden Demir, "Ümmetin hassas olduğu bu konunun Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin gündemine de girmesiyle siyonist işgal rejimini frenleyecek caydırıcı bir sürece dönüşmesini temenni ediyoruz. Türkiye'deki Müslüman halkın Kudüs hassasiyeti ileri derecede olması sevindirici. Kudüs yüzyıllardır bizim hassas olduğumuz bir belde." dedi.

Türkiye'nin siyonist işgalci rejime karşı somut adımlar atması gerektiğini ifade eden Demir "Ülke yönetiminde bulunanlar Kudüs'e sahip çıkma anlamında söylemlerin ötesinde siyonist rejimi durduracak kültürel, siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin tekrar gözden geçirilip gerekirse bu ilişiklere son verilmesi gibi ciddi bir tavır gösterilmelidir. Türkiye'nin bölgedeki gücünden de istifade edilerek uluslararası bir konsensüs oluşturmaya çalışılmalıdır. Birleşmiş Milletler nezdinde ve İslam ülkeleri arasında Kudüs etkin bir şekilde sahiplenilmelidir." şeklinde konuştu.

"İsrail, en büyük cesareti Türkiye'nin bölgedeki dışlanmışlığından alıyor"

Gelecek Partisi adına konuşan Selçuk Özdağ "Müslümanlar olarak mübarek Ramazan ayını; oruç, zekât ve fitre gibi ibadetlerle uğurladık. Şimdide bayramı kutluyoruz. Gönül isterdi ki camdan cama yapmayalım bunu lakin maalesef salgın hastalık söz konusu. Böyle bir ortamda Türkiye'de sistemin çürüdüğünü gösteren, turnusol kâğıdı vazifesi görevini gören birtakım söylemler var. Geçmişte bakanlık yapan Suat Hayri Ürgülüplü hakkında bazı iddiaların olması sonucu bizzat kendisi divana gitmiş ve nihayetinde de aklanmıştır. Siyasette ahlakı, ilke ve prensipleri hâkim kılmak lazım. Türkiye'nin hukuka ve adalete ihtiyacı var. Böyle bir ortamda bunları sağlayamazsak ülkede daha büyük kaoslar meydana gelir. İnşallah bu bayramlar ahlaklı, liyakatli, dürüst ve samimi insanlar bu ülkeyi yönetir." dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Kudüs'teki olaylar ilk çıktığında eleştirilerini, yapılması gereken adımlarla birlikte net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Yıldırım, "Bugün yurtdışından konuyu takip ettiğimizde israil, en büyük cesareti Türkiye'nin bölgede dışlanmışlığından aldığı konusunda herkes mutabık. İslam İşbirliği Teşkilatı bile henüz toplanmadı, önümüzdeki hafta toplanacaklar. Dolayısıyla Türkiye'deki halkın sahip olduğu hassasiyetin neden iktidar düzeyinde pratiğe dönüştürülemediğinin sorgulanması lazım. Aksi takdirde bir sonraki Ramazan Bayramı'nda da aynı şeyleri konuşuyor olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar