WhatsApp dayatmasını sürdürüyor: Yarından itibaren başlayacak

WhatsApp çok tartışılan ve eleştirilen uygulamasından vazgeçmiyor. Ciddi güvenlik açıklarının olduğu düşünülen ve kişisel verilerin tehlikeye girdiği iddiasıyla tepki toplayan uygulama yarından itibaren başlıyor.

Ekleme: 14.05.2021 19:12:53 / Güncelleme: 15.05.2021 19:57:19 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Dünyada oldukça popüler olan WhatsApp uygulaması, Avrupa'yı dışta tutacak şekilde aldığı skandal veri güncelleme kararı ile eleştirileri toplamıştı. Tepkilere rağmen sadece süreci uzatmayı tercih eden WhatsApp yetkilileri, tartışılan uygulamayı yarından itibaren yeniden dayatacak.

Facebook’un bünyesinde bulunan sohbet uygulaması WhatsApp’ın kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle tepki toplayan güncelleme süreci yarın başlıyor. Uygulamayı kullanmak isteyenler için zorunlu olan güncellemeyi kabul etmediklerinde yavaş yavaş uygulamanın bazı alanlarını kullanamayacak ve sürecin sonunda uygulamayı hiç kullanamayacak. Daha önce son tarih olarak duyurulan 8 Şubat gelen tepkilerin ardından 15 Mayıs’a uzatılmıştı. Söz konusu güncellemenin Avrupa ülkelerinde zorunlu olmaması tepkileri daha da arttırmıştı. Rekabet Kurulu ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında re’sen soruşturma başlatmış, #WhatsappıSiliyoruz hashtag’li tepki kampanyaları sosyal medyada trend olmuştu.

Süreç nasıl işleyecek
2 milyara yakın kullanıcısı bulunan WhatsApp’tan yapılan açıklamaya göre, gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinden sonra hala kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağıyla ilgili son günün 15 Mayıs olduğu ve bu tarihten sonra hala sözleşmeyi kabul etmeyenlerin yavaş yavaş sınırlandırılacağı belirtildi. İlk olarak kullanıcılar, sözleşmeyi kabul etmeleri gerektiğini belirten bir bildirim alacak ve bir süre sonra bu bildirim kalıcı hale gelecek. Daha sonra kullanıcılar aramaları cevaplandırabilecek ancak sohbet listelerine erişemeyecek. Bir sonraki adımda kullanıcılar bu özellikten de mahrum kalacak.