Bataklığa saplanan 17 büyükbaş hayvan için itfaiye ekipleri ve mahalleli seferber oldu

Otlatmadan dönen hayvanlar, Ağrı Yüzüncü Yıl Mahallesinden akan Murat Nehrinden geçtikleri sırada bataklığa saplandılar. İhbar üzerine olay yerine gelen İtfaiye ekipleri saatlerce uğraşın ardından mahallelinin de yardımı ile hayvanları kurtardı.

Ekleme: 13.05.2021 21:30:23 / Güncelleme: 13.05.2021 21:34:00 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesinde saat 17.30 gibi Murat Nehri çevresinde hayvanlarını otlatmaya çıkaran Müslüm Bulut'a ait 17 büyükbaş hayvan ahıra götürüldükleri sırada çamura saplanıp mahsur kaldı.

 

Hayvanları saplandıkları yerden mahallelinin yardımına rağmen kurtaramayan Bulut, Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri mahalle sakinlerinin de yardımıyla hayvanları saplandıkları yerden halat bağlayarak kurtardı.

Hayvanların kurtarılmalarına yardımcı olan mahalle sakinlerinden Enver Uğur, "Tek sermayesi bu hayvanlar olan komşumuz hayvanlarını otlatmak için Murat Nehrinin karşısına geçirmiş, döndüklerinde hayvanlar burada bataklığa saplandı. Hayvanların kurtarılması için İtfaiye Müdürlüğünden üç ekip geldi, saatlerdir uğraşıyorlar, bellerine kadar çamura batmışlar. İtfaiye ekipleri çalışırken bizde mahalleli olarak yardım ettik." dedi.

Hayvanların sahibi Müslüm Bulut, kontrolsüz olarak hayvanların suyun karşısına geçmeye çalıştıklarını, sonrasında hepsinin bataklığa saplandığını belirtti.

Bulut, "Nehrin karşısına hayvanları otlatmaya götürdük, dönüş yolunda hayvanlar kaçmaya başladı zapt edemedik. Geldiler burada bataklığa saplandılar. İtfaiye ekiplerine haber verdik hemen yetiştiler 10 dakika içinde. Sağ olsunlar hayvanları kurtardılar, Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Hayvanları kurtarmak için beline kadar bataklığa giren İtfaiye erlerinden İsmail Taştan ise hayvanların kurtarılması için yaptıkları çalışmayı şu şekilde anlattı:

"Yüzüncü Yıl Mahallesinden bize ihbar geldi, 17 büyükbaş hayvan bataklığa batmış diye. İtfaiye ekipleri olarak hemen olay yerine intikal ettik. Arkadaşlarımız ve halkla birlikte bütün hayvanları kurtardık. Allah mahalleliden razı olsun kurtarma sırasında bize yardımcı oldu. Baya yorulduk ama görevimizdir." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar