Mardinli çiftçiler Ramazan Bayramı’nı tarlada geçiriyor

Mezopotamya'nın verimli ve bereketli topraklarını bünyesinde barındıran Mardin Ovası’ndaki çiftçiler, üretime katkı sunmak ve vatandaşın ihtiyacını karşılamak için Ramazan Bayramı'nı tarlada geçiriyor.

Ekleme: 13.05.2021 12:40:16 / Güncelleme: 13.05.2021 12:40:16 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

 

Bölgenin önde gelen hububat merkezlerinden olan ve yaklaşık 3 milyon dekar arazide üretim yapılan Mardin Ovası’nda tarımsal faaliyet, Ramazan Bayramı'nda da sürüyor.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma"dan, aldıkları izinle muaf tutulan çiftçiler, sera, bağ, bahçe ve tarlalarda mesaiye devam ediyor.

Kızıltepe ilçesinin kırsal Yeniköy Mahallesi'ndeki serada üretim yapan Abdulvahit Kurşun, 4 dönüm alana kurulu serada eşi ve çocuklarıyla salatalık yetiştirdiklerini söyledi.

Abdulvahit Kurşun, serada salatalık toplarken 

Kurşun, ürettikleri salatalığı Mardin ve çevre illere gönderdiklerini dile getirerek, kaliteli ürün için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Gübresi, bakımı, sulaması ile tarımsal üretimin zahmet isteyen bir iş olduğuna işaret eden Kurşun, "Biz her gün çalışmak zorundayız. Bayramda da çalışıyoruz. Ürünümüz satılınca bize bayram gelir." diye konuştu.

Ürününü sattığı zaman bayram ettiğini ifade eden Vahit Kurşun, “Salatalıklarım güzelce satıldığı zaman o benim için bayramdır. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum. Kürt, Türk, Arap herkesin bayramını kutluyorum.”

Tarlada çapa yapan Güler Esen ise çocukları için virüse rağmen bayramda da çalıştıklarını aktardı.

Esen, “Normalde bayramda çalışmak istemeyiz, ama çalışmak zorundayız. İmkânımız yok, düşük yevmiye ile çalışıyoruz. Ona rağmen iş olsun da ama çoğu zaman iş de yok.” dedi.

Sevim Kırga

Tarlada çapa yapan Sevim Kırga da herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, şunları söyledi:

“Sonbahara kadar tarlada çalışacağız, buna mecburuz. Salgın nedeniyle zaten her yer kapalı. Çalışmazsak çocuklarım aç kalır. Sabahtan akşama kadar güneşin altında çalışıyoruz, çok zor ama çalışmaktan başka bir çaremiz yok.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler