Batman’da Kudüs’ün özgürlüğü için dua edildi

Coronavirus’e karşı alınan önlemler kapsamında kılınan Ramazan Bayramı namazında Kudüs’ün özgürlüğü için dua edildi.

Ekleme: 13.05.2021 09:20:13 / Güncelleme: 13.05.2021 09:20:13 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sabah namazıyla birlikte cami hoparlörlerinden yükselen teşrik tekbirleri bayramın manevi atmosferini hissettirdi. 

Batman merkez Şeyh Muhammed El Haznevi Camii'nde bayram namazlarını eda vatandaşlar cami çıkışında bayram mesajını ve Kudüs ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattılar.

 “Bu bayram hüzünlüyüz”

Batman merkez Şeyh Muhammed El Haznevi Camii İmam Hatibi Mehmet Eşref Ağırman, kıldırdığı bayram namazının ardından “Küdüs’ün özgür olduğu bayramlara” başlığıyla verdiği bayram hutbesinde, şunları söyledi:

“Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksâ’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz. Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksâ’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir.”

Rabbimizin buyruğunun son derece açık olduğunu ifade eden Ağırman, 'Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada zillet, ahirette ise büyük azap vardır.' dedi.

“Filistinli kardeşlerimizin yanındayız”

Kudüs'ün tarihin kadim ve şehirlerinden olduğunu ve çevresinin mübarek kılındığını belirten Ağırman, “İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ, Müslümanlara aittir. Kudüs meselesi, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir. Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram sabahının hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun. Bayramımız mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

 “Kudüs’teki Müslüman kardeşlerimize dua ettik”

Bayram namazında kalpleri ve acılarıyla Kudüs ile beraberdik olduklarını belirten vatandaşlardan Mehmet Emin Yılmaz, “Allah’a şükürler olsun ki bir Ramazan bayramının daha namazını kıldık. Kudüs’teki Müslüman kardeşlerimize dua ettik. Kudüs Müslümanlarındır. Allah Müslüman ülkelere birlik, beraberlik ve cesaret versin inşallah. Bu bayram sabahında kalbimiz ve acımızla Kudüs ile beraberdik. Çok üzgünüz Allah bir daha bize böyle bir acı yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

Vasfi Kartal ise, "Bütün Müslümanların Ramazan bayramını kutluyorum. Allah Müslümanların hakkını israil’e bırakmasın. İnşallah bütün Müslümanlar birleşim onları yeneceğiz.” dedi.

“Onların acısı bizim acımızdır”

Filistin için çok dua ettiklerini ve üzüldüklerini dile getiren Refik Turan, “Onların acısı bizim acımızdır. Allah israil’in belasını versin inşallah. Allah bu hastalığı israillilere versin ve hepsi yok olsun inşallah. Bayram namazında Filistinli kardeşlerimiz için dua ettik. Her zaman onlarlayız. Allah Filistinli kardeşlerimizi muhafaza ettin. Allah’ın izniyle israil yok olacaktır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler