İstanbullular Filistin direnişine destek amaçlı bir araya geldi

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığının organize ettiği Filistin direnişine destek amaçlı basın açıklaması İstanbulluların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Ekleme: 13.05.2021 03:40:17 / Güncelleme: 13.05.2021 06:38:27 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İstanbul Bağcılar Merkez Camiinde kılınan yatsı namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar sloganlar atarak terör rejimini işlediği katliamlardan dolayı lanetledi.

 

Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve siyonist çetenin işgalinin son bulması için bir araya gelen vatandaşlar terör çetesine lanetler yağdırarak şehid olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Teröre ve terör rejimine karşı Filistinlilerin yanında yer aldıklarını ve direnişlerinin bereketlenmesi için dua eden İstanbullular büyük şeytan ABD'ye de işgal güçlerine verdiği destekten dolayı sert tepki gösterdi.

Filistin'de bulunan direnişçilere destek amaçlı düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ve HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri katıldı.

"Düşmanımız şunu iyi bilsin ki HAMAS ve Gazze halkı, savaş ne kadar sürecekse sürsün bu savaşı devam ettirebilecek güce sahiptir"

Filistinli Müslümanların direnişine destek vermek ve Siyonist çeteye karşı durmak için düzenlenen basın açıklamasında konuşan HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, meydanlardaki birlikteliğin ve eylemlerin direniş için çok önemli bir destek olduğunu aktardı.

Zühri, "Gazze'nin ambargodan dolayı açlık ve sıkıntı çektiği doğrudur. Ama HAMAS ve Kassam Tugayları hiçbir zaman güçsüz olmadılar ve karşılık verecek güçtedirler hamdolsun. Evet, Gazze şuan sıkıntı çekiyor ama bizim davamız tüm bedelleri ödemeye ve tüm fedakârlıkları yapmayı hak eden bir davadır. Gazze'nin sınırları tamamen kapalı. Kendilerince HAMAS'ın bu süreç içerisinde gücü kuvveti zayıfladı ve karşılık veremeyeceğini zannettiler. Elhamdülillah bugün Gazze'deki direnişçi kardeşlerimiz belki komşularına ihtiyaç duyabilirler fakat kendi silah ve füzelerini üretecek güce ve kuvvete sahiptirler Allah'ın izniyle. Düşmanımız şunu iyi bilsin ki HAMAS ve Gazze halkı savaş ne kadar sürecekse sürsün bu savaşı devam ettirebilecek güce sahiptir Allah'ın izniyle." dedi.

Konuşmasının devamında Zühri, "Mescid-i Aksa'ya girmeye çalıştıklarında ve orada itikâfa giren kardeşlerimize silah sıkmaya başladıklarında ve Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya girmek istediklerinde gereken cevabı direnişteki kardeşlerimiz vermiştir. Bugün burada toplanmamızın ve konuşmamızın sebebi, sizlere oradaki sıkıntıları anlatmak değil. Açık ve net bir şekilde şunu ifade etmek istiyoruz; direnişi sürdüren kardeşlerimiz israili topraklarımızdan def etmeye Allah'ın izniyle kadirdir. İslam dünyasından ve Türkiye halkından bu gösterilerini devam ettirmelerini istiyorum. Sizlerin bu gösterileriniz Filistin ve Mescid-i Aksa'daki kardeşlerimiz için bir destek ve yardımdır." ifadelerini dile getirdi.

"Güzel bir müjde, Mavi Marmara Şehidlerinin kanlarının akıtıldığı Aşdod Limanı vurulmuştur Hamdolsun"

Partisinin Filistinli Müslümanlar için düzenlediği basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, siyonist işgalcilere karşı başarılı direniş gösteren Filistinlileri anlatarak meydanları ve direnişe olan desteği kesmemeyi vurguladı.

Şahin, "Demir Kubbe Aziz ve Celil olan Gök Kubbenin sahibine yenilmiştir. Demir Kubbe Gök Kubbenin sahibinin yiğit erlerine yenilmiştir. Bugün israilin limanları, havaalanları, elektrik santralleri, petrol boru hatları yani can damarları en kritik noktaları bugün füzelerin hedefi olmuştur. Araplarla girilen bundan önceki 4 savaşta kapanmayan Ben Gurion havaalanı bugün kapanmıştır. Ve Türkiyeli Müslümanlar açısından daha da önemli bir müjde, Mavi Marmara Şehidlerinin kanlarının akıtıldığı Aşdod Limanı vurulmuştur Hamdolsun. Efendimiz şöyle buyurmuştu; 'Mescid-i Aksa'yı ziyaret ediniz ve orada namaz kılınız, eğer giremez ve namaz kılamazsanız oranın kandillerinde yanmak üzere zeytinyağı hazırlayınız' demişti. Kardeşlerim zeytinyağı bir semboldür. O sembol bugün bizim için bu meydanlarda toplanmak ve haykırmaktır. Direnişi ve direniş erlerini haykırmaktır." şeklinde konuştu.

Terör şebekesine karşı verilen haklı mücadeleyi duyurmak ve Filistinlilere destek vermek amacıyla basın açıklamasını okuyan Seyfullah Sivi, Doğu ve Batısı ile Kudüs'ün İslam Ümmetinin olduğun a dikkat çekti.

Sivi, "Hamdolsun direniş bugün bütün ambargolara, ablukalara ve normalleşme diye yutturulan bütün ihanetlere rağmen sanıldığından çok daha donanımlı ve çok daha güçlüdür. Dün taş ve sapan ile başlayan direniş bugün Tel Aviv ve siyonistlerin sığındığı bütün mekanlar direnişin menzili içerisine girmiştir. İnşallah direniş bundan sonra çok daha güçlü olacaktır. Rabbimiz direniş erlerinin güçlerine güç cesaretlerine cesaret katsın. Zalimlerin kalplerindeki korku ve endişeyi arttırsın inşallah. Bütün dünya ve insanlık bilsin ki doğu ve batısı ile Kudüs bizimdir. Bir bütün olarak İslam Ümmetinin kalbidir." ifadelerine yer verdi.

Program, İTTİHADÜL Ulema Üyesi Cemal Çınar'ın Kudüs ve Filistin için yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar