HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Ramazan Bayramı ve Kudüs mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Ramazan Bayramının İslam ümmetinin hayır ve selametine vesile olmasını diledi, Kudüs’ün kurtuluşu için bütün dünya Müslümanlarına Mescid-i Aksa’yı müdafaa etme çağrısında bulundu.

Ekleme: 12.05.2021 21:30:18 / Güncelleme: 12.05.2021 21:58:44 / Güncel
Destek için 

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yayımladığı yazılı mesajla Ramazan Bayramıyla ilgili duygu ve temennileri ile tavsiyelerini paylaştı, son günlerde Filistin halkına yapılan zulüm hakkında da önemli değerlendirme ve çağrılarda bulundu.

Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı’na ulaştıklarından dolayı hamd eden Sağlam, önceki yıl olduğu gibi bu yılda da buruk bir şekilde bayramı idrak ettiklerini, işgal ve soykırımla mücadele ederken pandemi ile birlikte insanlığın, ağır bir musibet ile imtihan geçirdiğini söyledi.

Bütün bu ağır imtihanlar kıskacında Ramazan Bayramı’nın zulüm altında olan mazlumlar için kurtuluşa, bütün insanlık için sürur ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allahtan temenni eden Sağlam, Mescid-i Aksada yaşanan katliamlara ve direnişe dikkat çekti.

Sağlam, mesajında şu ifadelere yer verdi Siyonist işgalciler her yıl özellikle Ramazan ayında taciz ve saldırılarına ağırlık vermektedir. Bu yıl her zamankinden daha cüretkar davranarak Mescid-i Aksayı işgal etmeye yeltendiler. Buna karşı yüzbinlerce Filistinli kardeşimiz gece gündüz Müslümanların ilk kıblesinin işgal edilmesine karşı mücadele etti. Kimisi şehit oldu, kimisi yaralandı, ancak siyonist rejime geçit vermediler. Bir kez daha, ümmetin hareminin müdafaasını üstlenen kardeşlerimizin direnişlerini selamlıyor, şehit olanların şehadetlerini tebrik ediyorum. Bu uğurda yaralananlara Allahtan (celle celaluhu) acil şifalar diliyorum."

Mesajının devamında Sağlam, "Açlık, sefalet, muhacerat, salgın hastalık ve farklı musibetlerle bitap düşmüş olan Arakanlı, Yemenli, Doğu Türkistanlı, Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarını da kendi sıkıntılarımız biliyor, üzerimize düşeni her zaman yerine getireceğimizi ifade ediyorum.

Bayramlar; farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ile sıkıntılarımızı çözmeye çalıştığımız günlerdir. Bugün Müslüman memleketlerde dinmeyen acı, kan, gözyaşı ve zulümlerin yegâne sebebi bir arada olmayışımız ve dünyalık küçük hesapları inancımızın ve ilkelerimizin önüne koymamızdır." ifadelerini kullandı.

Bütün dünya Müslümanlarını Mescid-i Aksayı müdafaa etmeye çağıran Sağlam son olarak şunları kaydetti:

"İnsanları zulüm işlemekten, kan dökmekten, ihtiras ve bencillikleri için dünyayı felakete sürüklemekten alıkoyacak şefkati, merhameti ve adaleti insanlar arasında hâkim kılacak bir siyasi ve iktisadi anlayışın mücadelesini en büyük vazifemiz olarak biliyoruz. Rabbimizden bu bayram hatırına bizleri bu değerlere ulaştırmasını diliyorum. Bugün bütün bu kasvet ve dağınıklığı bitirecek, ümmetin vahdetini tesis edecek en önemli unsur, Mescid-i Aksadır. Bütün dünya Müslümanlarını Mescid-i Aksayı müdafaa etmeye, bu uğurda mücadele edenlerle dayanışma içerisinde bulunmaya davet ediyorum. Bu vesileyle tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”(İLKHA)



İlgili Haberler