​İTTİHADUL ULEMA’dan Ramazan Bayramı mesajı

​Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan İTTİHADUL ULEMA, bayramların Müslümanlar için bir müjde olduğu hatırlatarak siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e saldırılarının hesabının sorulacağını ifade etti.

Ekleme: 12.05.2021 17:05:12 / Güncelleme: 12.05.2021 17:11:04 / Güncel
Destek için 

Yunus suresinde belirtilen "Söyle onlara, (sevineceklerse) Allah’ın lütfu ve rahmetiyle, evet bununla sevinsinler." ayetiyle başlayan mesajda "Bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın hüzün ve sevincini bir arada yaşıyoruz. Manevi atmosferinden bizi nasiplendirdiği için Rabbimize hamd ederken o mübarek aydan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Aynı zamanda dolu dolu geçirmenin sevinç ve mutluluğunu yarın yani perşembe günü idrak edeceğimiz bayramla taçlandırıyoruz." denildi.

Ramazan ayının tüm bereketiyle, bolluğuyla ve manevi atmosferiyle Müslümanları kirlerinden arındırıp temizlediği insan olarak acziyetimizi gösterip nefsimizi dizginleme fırsatı sunduğunun belirtildiği mesajda şu ifadelere yer verildi:

Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'in Medine'ye hicret ettikten sonra, Medinelilerin yılda iki bayram kutladıklarını görüp 'Yüce Allah size o iki bayram günlerine bedel olarak daha hayırlı iki bayram günleri ihsan buyurmuştur.' diye müjdelemiş, o günlerin Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı günleri olduğunu haber vermiştir.

"Fitrelerimizi bayram namazından önce muhakkak sahiplerine ulaştırmalıyız"

İslam dininin, toplum dayanışmasını güçlendirme adına, maddi durumu müsait olanların, Ramazan Bayramı'nda her bir aile ferdi için fakirlere fitre vermelerini istediği hatırlatılan mesajda, "Bu vesile ile her Müslüman bayram günü mutlu olsun, çocuklarıyla güzel bir gün geçirebilsin. Bu noktada fitrelerimizi bayram namazından önce muhakkak sahiplerine ulaştırarak vazifemizi tamamlamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz." diye belirtildi.

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar nedeniyle bayram sevincine gölge düşürüldüğü belirtilen açıklamada, "Bu mübarek günlerde haddi aşan bir kavmin, etrafı mübarek kılınmış Mescid-i Aksa’mızı kana bulamış olması maalesef sevincimize gölge düşürmüştür. Duaların makbul olduğu bu günlerde oradaki kardeşlerimize elimizden gelen her türlü desteği vermeyi bu vesile ile tekrardan ilan ediyor ve bütün Müslümanları destek vermeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Rabbimizin bize hediye ettiği bu bayramda üzülerek zalimleri sevindirmemeliyiz"

İTTİHADUL ULEMA tarafından yayımlanan bayram mesajının devamında Allah'ın zalimlerin yaptıklarından haberdar olduğuna ve onları mutlak surette cezalandıracağını belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Yaşadığımız bunca acının 'Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor' ayetine tam olarak iman etmiş olmanın güveniyle son bulacağını ve 'Allah’a karşı gelmekten sakının ve iyi bilin ki Allah, her şeyi hakkıyla bilmektedir' ayetinin tecellisi olarak da başımıza gelen her şeyden Allah Celle Celaluhü'nün haberi olduğunu biliyor, Rabbimizin bize hediye ettiği bu bayramda da üzülerek zalimleri sevindirmeme adına güven ve mutlulukla bayramımızı en güzel şekilde idrak etmeliyiz.

Son olarak İslam aleminin bayramının tebrik edildiği mesajda "İTTİHADUL ULEMA olarak mübarek Ramazan Bayramı'nızı tebrik eder, tüm İslam âlemine ve siz değerli halkımıza huzur, mutluluk ve zafer getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz. Bayramınız mübarek olsun." denildi. (İLKHA)





İlgili Haberler