Bayramda mezarlıklara gidilecek mi?

Bu yıl bayram yine tam kapanmanın gölgesinde geçecek. Kısıtlama nedeniyle vatandaşlar “Bayramda mezarlıklara gidilecek mi?” sorusunu soruyor. İşte merak edilen sorunun cevabı!

Ekleme: 12.05.2021 14:00:42 / Güncelleme: 12.05.2021 14:00:42 / Ramazan
Destek için 

HABERM MERKEZİ

Bayram bu yıl da kısıtlamaların gölgesinde geçecek. Sevdiklerinden uzak bir bayram geçirecek vatandaşlar tam kapanma nedeniyle “bayramda mezarlıklara gidilecek mi” sorusunu soruyor. İşte Bayrama ilişkin merak edilen “mezarlık ziyareti yasak mı? sorusunun cevabı:

BAYRAMDA MEZARLIKLARA GİDİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan karar doğrultusunda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan saat 19.00'da uygulanmaya başlanan ve 17 Mayıs 05.00'te sona erecek tam kapanma dönemi devam ediyor.   İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 81 il valiliğine "Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri" konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, aileler, arife ile Ramazan Bayramı'nın birinci gününde "şehitlik ziyaretleri" açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Aileler, kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.

MEZARLIK ZİYARETLERİ YASAK MI?

Bakanlığın genelgesinde "şehit aileleri" dışında mezarlık ziyareti yapacaklar için bir duyuru bulunmuyor. Tam kapanma döneminde ‘mezarlık ziyareti’ için her hangi bir muafiyet tanınmadığı biliniyordu. Ancak defin işlemleri bu süreçte de devam ettiği için mezarlıklar açık bulunmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde mahalli idarelerin mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personeli kısıtlamadan muaf tutuluyor.

MEZARLIK ZİYARETİ İÇİN İZİN BELGESİ VAR MI?

Tam kapanma döneminde mezarlık ziyaretlerine muafiyet tanınmadığı için mezarlık ziyareti için  izin belgesi bulunmuyor. İzin belgesi yalnızca defin işlemleri için alınabiliyor.

İlgili Haberler