Halk İslam ülkelerinin liderlerinden Kudüs için somut adım atmasını istiyor

Siyonist işgal şebekesinin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına tepki gösteren halk, İslam ülkelerinin liderlerini harekete geçmeye davet etti.

Ekleme: 12.05.2021 12:45:19 / Güncelleme: 12.05.2021 13:09:23 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına yönelik tepkiler çığ büyürken dünya genelinde ve Türkiye’nin tüm illerinde halk Kudüs direnişine destek vermek için meydanlara iniyor.

Siyonist işgal şebekesinin son günlerde Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki Filistinlilere yönelik artan alçak saldırıları ve Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalması Türkiye genelinde protesto ediliyor.

 

HÜDA PAR başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, kurum ve kuruluşlar yaptıkları basın açıklamaları ve araç konvoylarıyla Mescid-i Aksa ve Kudüs direnişine destek verirken siyonist işgal şebekesini de tel’in ediyor.

Gaziantep’te de 2 gündür sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı halkın büyük katılımıyla kitlesel basın açıklaması düzenliyor. Basın açıklamalarında, siyonist terör şebekesi tel'in edilirken Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa direnişine de destek veriliyor.

Basın açıklamalarında katılımcılar, ellerindeki tevhid ve Filistin bayrakları ile sık sık tekbir getirerek, "Hamas’a selam direnişe devam", “Kahrolsun israil” ve "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar atarak siyonist işgalcilere tepki gösteriyor.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısında bulunulan basın açıklamalarında, İslam ülkelerini yöneten yöneticilerin artık söylem yerine somut adım atması isteniyor.

Filistin'in başkenti Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere tüm İslam ülkelerinin yer alacağı bir oluşum kurulmasını isteyen halk, Kudüs'ün ancak bu şekilde özgür olabileceğine dikkat çekti.

İslam ülkelerinin yöneticilerinin bir an önce gaflet uykusundan uyanması gerektiğini ifade eden halk, terör şebekesine karşı somut adımlar atılmasını istiyor.

Halkın Kudüs’e sahip çıktığını belirten HÜDA PAR Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan, bu konuda bir an önce İslam ülkelerini yöneten yöneticilerin da artık söylem yerine somut adım atması gerektiğini söyledi.

“Allah Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek veren kardeşlerimizden razı olsun”

Mescid-i Aksa'ya yönelik işgal girişimlerinin asla kabul edilmeyeceğini ifade eden Kaplan, “Allah Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek veren kardeşlerimizden razı olsun. Eminiz ki buraya kardeşlerimiz Allah rızası için ve Kudüs aşkıyla geliyorlar. Partimiz dün de basın açıklaması yapmıştı. Dün de yoğun bir katılım vardı. Elhamdülillah bugün de vardı. Eminiz bugün için Müslümanların elinden sadece siyonist terör rejimini tel’in etmek ve kınamak geliyor. Ama yarın Allah'ın izniyle elinden gelenin fazlasını yapacaklardır, buna inanıyoruz. İnşallah Rabbim Kudüs'e destek etkinliklerine katılanlardan razı olsun. Allah Kudüs ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. O kardeşlerimizin hedeflerinin tuttursun. Siyonist terör rejiminin inşallah oyunlarını bozsun ve başlarına geçirsin.” dedi.

“Asıl somut adım atması gerekenler elbette İslam devletlerinin yöneticileridir”

İslam ülkelerini yöneten yöneticilerin artık söylem yerine somut adım atması gerektiğini ve tüm İslam ülkelerini, işgalci terör şebekesine ortak müdahalede bulunmaya davet eden Mehmet Nakşi Erat, “Evet, bugün maalesef israil yine Müslümanlara bu Ramazan ayında da saldırdı. Her yıl bunu tekrar ediyor. Amacı Müslümanları tamamen orada yok etmek. Aslında istediği sadece Filistin toprakları değil, ‘Arz-ı Mev'ud' diye tabir ettiği Türkiye'nin, Mısır’ın, Yemen’in, İran’ın, Suudi Arabistan’ın bir kısmı ve Suriye'nin tamamını ele geçirmek istiyor. Bu amaçları doğrultusunda hareket ediyorlar. Bütün dünya Müslümanlarının bunu görmesi lazım. Bugün Filistin’deki Müslümanlar yok olursa israil bununla durmayacaktır. Dolayısıyla israilin durabilmesi için elbette ki bizde buradan elimizden geldiği kadar sesimizi yükseltiyoruz, onların seslerine ses olmaya çalışıyoruz. Ama bu elbette ki yeterli değildir. Fakat Allah bilir bizim elimizden başka bir şey gelmiyor. Onların başına gelen zulmü burada duyurmaya çalışıyoruz. Asıl somut adım atması gerekenler elbette İslam devletlerinin yöneticileridir. İslam ülkelerinin yöneticilerinin somut adım atmaları gerekiyor. Bununla beraber İslam coğrafyası bugün maalesef kan ağlıyor. İslam coğrafyasındaki Müslümanlar oklarını birbirlerine değil de israile çevirdikleri gün inanıyorum ki inşallah israil yok olacak, Mescid-i Aksa o gün özgür olacaktır.” diye konuştu.

“Müslümanlar Kudüs için bir araya gelmelidir”

İslam ülkelerinin artık somut adım atması ve Müslümanların bir araya gelmesi için gerektiğini ifade eden Mahmut Yolcu da şunları söyledi:

“Müslümanların sayısı Yahudilerden daha çok ve milyonlarca Müslüman Yahudilerin yüzüne tükürse bile o tükürüğün içerisinde boğulur, gark olur. Gark olacak olan o Yahudiler garkad ağacına da gerek kalmayacaktır. Maalesef İslam alemi uyumaktadır. Bizim demek istediğimiz Allah İslam alemine birlik, beraberlik ve vahdet versin. Aralarındaki dağınıklığı kaldırsın.”

“Kudüs ve Mescid-i Aksa bize Peygamber Efendimizin emanetidir”

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara Peygamber Efendimizin emaneti olduğunu belirten Bilal Arslan da, “Kudüs denince bizim aklımıza Peygamber Efendimizin aklımıza geliyor. Kudüs denince aklımıza emanet geliyor. Kudüs denince aklımıza İsra ve Miraç hadisesi geliyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa bize Peygamber Efendimizin emanetidir. Biz Müslümanlar Kudüs’ü kendimize emanet olarak kabul ediyoruz. Peygamber Efendimiz ‘münafıklığın alameti üçtür’ diyor, bunlardan bir tanesi de ‘Müslümanlar emanete riayet eder’ diyor. Eğer biz de münafıklık alameti yoksa Müslümanlar olarak emanetimize riayet edelim. Kudüs ve Mescid-i Aksa nasıl ki bize verilmişse Peygamber Efendimizin emanetini bizde bizden sonraki nesillere o şekilde teslim edelim.” şeklinde konuştu.

“Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerekiyor”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün Müslümanların birliğinden geçtiğini belirten İbrahim Çiçek ise, “Peygamber Efendimizin bize emanet ettiği Mescid-i Aksa zulüm altında inim inim inliyor. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor. Oradaki bacılarımızın namusları çiğneniyor. Mescid-i Aksa şu an Yahudilerin necis ve pis ayakları altında inliyor. Bütün Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması gerekiyor. Duyarlı olması gereken bütün Müslümanların bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü özgürleştirmeleri gerekiyor. Mescid-i Aksa hepimizin onurudur. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Mescid-i Aksa bize Selahattin Eyyubi'nin, Abdülhamid'in, Şeyh Ahmet Yasin'in emanetidir. Mescid-i Aksa onların göz bebeğiydi. Bizim de bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor. Mescid-i Aksa’mıza sahip çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar