Ümmet Kudüs İçin Teyakkuzda! NEREDESİN EY SELAHADDİN!

Siyonist terör rejiminin Mescid-i Aksa ve onu savunan Filistinli Müslümanlara dönük gerçekleştirdiği katliama Türkiye’nin bütün illerinde lanet yağdı. İşgalci çeteyi hep bir ağızdan telin eden yüz binlerce Müslüman, hükümete Kudüs’e fiili destek vermesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 12.05.2021 05:52:59 / Güncelleme: 12.05.2021 06:30:54 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

Türkiye genelinde Kudüs için düzenlenen kitlesel basın açıklamalarına yüz binlerce kişi katılırken, kilometrelerce araç konvoyu oluştu. Filistin direnişini selamlayan Müslümanlar, barbar çeteye karşı yaptırım uygulanması için yetkilileri harekete geçmeye davet etti.

 İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Bursa, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Malatya, Konya, Eskişehir, Sivas, Zonguldak, Kastamonu, Ordu, Kayseri, Kars, Karabük, Muş, Elazığ, Mardin, Siirt ve Sakarya'da da terör çetesi telin edildi.

 İSTANBUL

 HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına karşı İslam ülkelerinin birlik olması gerektiği çağrısında bulunuldu.

İstanbul Fatih Cami avlusunda Mescid-i Aksa'da şehid düşen Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamaması öncesi konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve HAMAS'ın Kudüs Sorumlusu Zekeriya Nacip, zulme karşı kıyam edilmesi gerektiğini belirttiler.

“FİLİSTİN DAVASI VE DÜNYA MAZLUMLARI İLE BERABER OLUN”

İşgal çetesine seslenen Zekeriya Necip, "Filistin'deki ve Kudüs'teki kardeşlerimiz bugün ve daha önceki direnişleri ile bu toprakların özgürlüğüne kavuşması için direniş ve nöbettedirler. Siz değerli kardeşlerimiz daima Filistin'deki kardeşlerimizin destekçileri ve yardımcıları olacaksınız. Filistin'deki kardeşlerimiz de sizleri bu şekilde görmektedir. İnşallah sizler oradaki kardeşlerimizin güzel düşüncelerindeki yerinizde sürekli olarak kalırsınız. Son mesajımız ise israil ile normalleşmeye gitmiş ilişkiler kurmuş olan hakimlere ve liderleredir. Sizlerde israil'in yok olduğu ve bittiği gün onunla beraber yok olup gideceksiniz. Türkiye halkına ve hükümetine mesajımız şudur; daima Filistin davası ve dünya mazlumları ile beraber olun. Eski tarihinize Abdülhamid-i Sani ve Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemine gidip mazlumlara yardımcı olmaya devam edin." dedi.

"BU ZİLLET, MESKENET VE AYIP ARTIK YETER"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, "80 yıla yakındır ayet-i kerimede de ifade edildiği gibi bu zalimler, kafirler ve haydutlar 3 şeyin peşinden koştular. Birincisi hapsetmeye çalıştılar. Müslümanları cezaevlerine ve zindanlara atmaya çalıştılar. Çünkü ayeti kerimede ifade edildiği gibi bu kafirler ve zalimlerin günümüzdeki niyetleri oydu. Bu amellerini başaramadıklarında ise öldürdüler ve katlettiler. Bizi sadece caddelerde, sokaklarda öldürmediler, bizi mescitlerimizde öldürdüler. Camilerimizde katlettiler ve ilk kıblemizde saldırdılar. Kadınlarımıza, erkeklerimize ve çocuklarımıza şiddet uyguladılar ve şehit ettiler. Topraklarımızdan ve evlerimizden çıkarmaya çalıştılar. Haberlerde okuyor ve görüyoruz. Filistinli kardeşlerimiz evlerinden çıkarılıyor ve yerlerine Siyonist yerleşimciler geçiyor. Bu zillet, meskenet ve ayıp artık yeter. Buna dur demenin zamanı gelmiştir." dedi.

DİYARBAKIR

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç okudu.

Terör şebekesi siyonist çetenin, nihai emeli olan Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve  saldırılarını arttırdığını söyleyen Dinç, uu işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs, yanı bugünü İbrani takvime uydurarak Kudüs’ün Kurtuluş Günü ilan ettiklerini hatırlattı.

"SİYONİSTLER, İZZETLİ DİRENİŞ KARŞISINDA GERİSİN GERİ KAÇMAK ZORUNDA KALDILAR"

Bunu da bir bayram havasında işgalci polis eşliğinde onbinlerce siyonistle, Aksa’yı işgal etmeyi hedeflendiğine dikkat çeken Dinç, "Bugün sabah saatlerinden itibaren Siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı, onlarca Müslüman şehid edildi. Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar." dedi.

 "MESCİD-İ AKSA’YI SAVUNMAK SADECE FİLİSTİNLİLERİN DEĞİL, BÜTÜN ÜMMETİN GÖREVİDİR"

Dinç, "Mescid-i Aksa ve Kudüs Davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün Ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır." diye ekledi.

Dinç, şunları söyledi: Ey İslam ülkelerinin yöneticileri!  Sizler yeri geldiğinde, ‘İsrail bir terör devletidir’ diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz!  İsrail bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur! Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın!”

 BİNLERCE ARAÇLIK KONVOY OLUŞTU

Basın açıklamasının ardından meydandaki halk, araçlarıyla Dünya Kavşağında bulunan araç konvoyuna dahil oldu. Yaklaşık 2 bin araçlık bir konvoy, Diyarbakır caddelerinde tur attı.

Evlerinde bulunan Diyarbakırlılar da araç konvoyuna, lambalarını yakıp söndürerek ve tencerelere vurarak destek verdi.

ANKARA'DA MAHŞERİ KALABALIK SİYONİST TERÖRÜ LANETLEDİ

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırıları, Başkent Ankara'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

İşgal çetesinin büyükelçilik konutu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın okudu.

"SOYSUZ SİYONİZME DEVLET DİYENLERİN YÜZÜNE TÜKÜRECEĞİZ"

Siyonistlerin işgaliyle birlikte dünyanın kirli düzenine de karşı çıkmak gerektiğini ifade eden Yalçın, "israil vahşetiyle birlikte sömürü zihniyetine de son vermek için direnmek gerek. Biz biliyoruz ki; ABD ve sistemin egemenleri, israilin kan değirmenine su taşıyor. Biz biliyoruz ki; küresel medya ağı da uluslararası kuruluş kulvarı da uluslararası hukuku yalanı da israile karşı üç maymunu oynarken, israil için güç kaynağı haline geliyor. Biz susmazsak, biz vazgeçmezsek, biz direnmeye devam edersek, biz hep birlikte söz söylersek… israil yıkılacak, Filistin kurtulacak. Siyonizm de işgal de zulüm de bitecek. israil, Mescid-i Aksa'da yıkılışına yürüyor. israil, Mescid-i Aksa'da yok oluşuna yürüyor. israilin yıkılışını da, enkazını da göreceğiz. israile ses çıkarmayan, vahşete söz söylemeyenlerin, soysuz siyonizme devlet diyenlerin yüzüne tüküreceğiz." ifadelerini kullandı.

BATMAN

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejimi tarafından, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik başlatılan saldırıları lanetlemek ve orada direnenlere destek vermek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

“BU BİZİM İÇİN BİR ZİLLETTİR”

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, “Her zamankinden daha fazla bugün İslam’ın mukaddesatları işgal altındadır. Kaç gündür gözlerimizle bunu görüyoruz. Mescid-i Aksa siyonistlerin postalları altında kirletiliyor. Siyonistler orada bomba ve kurşunlarla kardeşlerimizi şehid ediyorlar. Bu bizim için bir zillettir. Bu İslam’a, tüm Müslümanlara hakarettir. Siyonistler İslam aleminin gözlerinin içine bakarak mukaddesatımıza saldırmakta, işgal etmektedirler. Bu cesareti dağınıklığımızdan almaktadırlar. Bizler hakkıyla mukaddesatımıza sahip çıkmadığımız için cesaret alıyorlar. Onlara karşılık verileceğini bilselerdi kesinlikle saldırı girişimlerinde bulunmazlardı. Eğer ki bizler mallarına ambargo uygularsak bir daha saldırma cesaretinde bulunamazlar.” dedi.

 “SİYONİST VAHŞETİ SADECE KINAMAKLA YETİNMEYİN”

Ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, Mescid-i Aksa ve Kudüs Davasının sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil bütün Müslümanların davası olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır. Buradan İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenmek istiyoruz; Ey İslam ülkelerinin yöneticileri: Sizler yeri geldiğinde, ‘israil bir terör devletidir’ diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz! israil bir terör şebekesi ise, o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur. Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın.”

ADANA'DAKİ 27 STK'DAN İŞGAL ALTINDAKİ KUDÜS'E DESTEK

Siyonist işgal rejimi tarafından işgal edilen ve Müslümanların mukaddes mabedi Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'te artan siyonist saldırılar, tüm yurtta olduğu gibi Adana'da lanetlendi.

 Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen, Peygamber Sevdalıları Vakfı, İHH, Özgür-Der, Cansuyu, Siyer Vakfı, ASKON başta olmak üzere toplamda 27 STK'nın ortak basın açıklamasına HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı da destek verdi.

İlgili Haberler