İstanbul'daki Üniversitelerden Filistin'e destek

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi, siyonist işgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskılarına karşı yaptıkları yazılı açıklamada, işgalcilerin zulmünü kınandı ve Filistin halkının yanında oldukları mesajını verildi.

Ekleme: 12.05.2021 02:20:11 / Güncelleme: 12.05.2021 05:01:10 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Medeniyet Üniversitesi'nin resmi twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'da Filistin halkına yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor, masum Filistin halkının yanında, israil zulmünün karşısında olduğumuzu beyan ediyoruz. İsrailin insanlık suçu işlediği bu katliam karşısında uluslararası hukukun gereken yaptırımı uygulamasını, bu zulmün hesabını sormasını bekliyoruz. Bayramlık giyecek çocukların kefen giydiği bu dünyada adalet için var gücümüzle sesleniyoruz." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Üniversitesi ise yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'da sivil halka yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor; Filistin halkının yanında olduğumuzu beyan ediyor, uluslararası hukukun dünyanın gözü önünde işlenen bu zulmün hesabını sormasını bekliyoruz. (İLKHA)



İlgili Haberler