​Diyarbakırlılar Mescid-i Aksa için yeniden meydanlarda

​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e saldırılarına tepki gösterdi.

Ekleme: 12.05.2021 02:05:12 / Güncelleme: 12.05.2021 02:51:57 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bu akşam 2'nci defa "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" sloganıyla kitlesel bir program düzenleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Siyonist işgal rejimi ile ilişkilerin kesilesi gerektiği vurgulandı.

Programda Şeyh Said Meydanında (Dağkapı Meydanı) binlerce kişinin katılımıyla önce cemaatle yatsı namazı kılındı, ardından siyonist terör şebekesi tarafından şehid edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazından sonra İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Remzi Uçar'ın okuduğu duayla Kudüs için eller semaya açıldı.

Binlerce kişinin Filistinlilere destek, işgalci siyonist rejime lanet sloganlarının ardından HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşma yaptı.

Ramazan ayı sonlarında siyonistlerin her zamanki gibi Mescid-i Aksa'ya saldırıp masum kanı döktüklerini belirten Yapıcıoğlu, Mescid-i Aksa'ya ve oranın nöbetini tutan ümmetin izzetli evlatlarına selam gönderip şehid olanlara rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Mescid-i Aksa'nın ve çevresinin mübarek olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu "Aksa'nın kutsiyeti Kur'an-ı Kerim'de bildirilmiştir. Buradan bütün dünyaya ilan ediyorum ki Aksa davası sadece Filistinlilerin ya da Arapların davası değil Kur'an-ı Kerime iman etmiş herkesin davasıdır. Mescid-i Aksa'yı ne pahasına olursa olsun arayı Siyonistlere terk etmeyeceğiz ve kanlarımız ya da canlarımız pahasına muhafaza edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Selahaddinler yola çıkmış ve Kudüs'ün hürriyeti için planlarını yapmaktadırlar"

Filistinlileri katleden Siyonist çetelere seslenen Yapıcıoğlu "Filistin'deki kardeşlerimizi şehid ederseniz, dünyanın farklı bölgelerinden Mü'minler oraya gelip Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın nöbetini tutacaklardır. Şu anda Kudüs esir düşmüş olabilir ve bir kısmı işgal edilmiş olabilir. Mescid-i Aksa'nın çevresi kuşatılmış olabilir ama Siyonistler şunu unutmasın ki daha öncede Kudüs uzun yıllarca esaret altında kaldı ama nihayetinde bir Selahaddin çıktı ve Mü'minleri etrafına toplayarak orayı yeniden hürriyetine kavuşturdu. Biiznillah o hürriyet tekrar yaklaşmıştır. Selahaddinler yola çıkmış ve Kudüs'ün hürriyeti için planlarını yapmaktadırlar." dedi.

Siyonizmin yeryüzündeki en büyük ırkçılık olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu "İnsan olduğunu kabul eden herkes bu tehlikenin farkına varıp ona karşı cephe almalıdır. Çünkü diğer ırkçılıkların tamamı sadece başka ırklara mensup olanları kendilerine göre biraz daha aşağıda görürler. Bu elbette kötüdür. Siyonizm ise Yahudi kanı taşımayanları insan dahi kabul etmeyen en iğrenç ırkçılıktır." şeklinde konuştu.

"israil bir devlet olmadığı için ülkelerinizdeki diplomat kılıklı siyonistleri kovun"

İslam dünyası ve Müslüman ülke yöneticilerinin, "israili devlet" olarak tanıdıkları için bugün Filistin'in aziz ve izzetli evlatlarına terörist muamelesi yapıp öylede isimlendirdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu "Biz onlara yaklaştıkça onlar bizi vurmaya devam edecekler. Biz onları devlet olarak tanıdıkça, onlar Filistin'deki kardeşlerimize terörist muamelesi yapmaya devam edeceklerdir. İsrail denen terör şebekesi bir devlet değildir." ifadelerini kullandı.

İslam ülkeleri liderlerine seslenen Yapıcıoğlu şunları söyleyerek konuşmasına devam etti:

Bütün İslam ülkeleri yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. Yeri geldiğinde israilin bir terör devleti olduğunu, yaptıkları şeylerin terör eylemi olduğunu söylüyorsunuz. Madem israil bir terör şebekesidir, o zaman onu devlet olarak tanımaktan vazgeçin. israil bir devlet olmadığı için ülkelerinizdeki diplomat kılıklı siyonistleri ülkelerinizden kovun. Orada açtığınız elçilik ve konsolosluklarda kendi diplomatlarını bulundurmayın. O topraklar işgal edilmiş Filistin topraklarıdır. Siyasi, iktisadi, askeri, diplomatik ve ticari bütün ilişkilerinizi kesin. Hava sahalarınızı ve sınırlarınızı da onlara kapatın. Siz bunları yaparsanız belki geri adım atarlar.

"İsrailin anladığı tek dil kuvvettir"

73 yıldır kınamakla ya da slogan atmakla siyonistlere geri adım attırılamayacağını vurgulayan Yapıcıoğlu "Biz STK'lar, siyasi partiler ya da sıradan vatandaşlar olarak burada tepkimizi dile getiriyoruz ki İslam ülkelerini yöneten idareciler harekete geçsin. Siyonistlerden merhamet bekleyerek saflık yapmayın. Yıllardır görüyorsunuz israilin anladığı tek dil kuvvettir. Öyleyse onları korkutup geri adım attıracak ve inşallah nihayetinde işgal edilmiş Filistin topraklarından onları söküp atacak kuvvet hazırlamakla mükellefiz. İnşallah o kuvvetler hazırlanıyor ve bütün İslam beldelerinde Müslümanlar ayağa kalkıp bunu talep ettiği zaman idareciler bunu yapmak zorunda kalacaklardır. İnşallah Selahaddinlerin Kudüs'e gelmesi yakındır." dedi.

"Kudüs'ün kurtuluşunu yine bu meydanda kutlayacağız"

Programda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir ise Selahaddin Eyyübi'nin diyarı, Diyarbakır'dan Kudüs fedailerine selam gönderdi.

Tekdemir konuşmasında "Müslümanların izzetini korumak için etten siper olup canlarını feda eden şehitlerimize Allah rahmet etsin. Rabbim bu şehadet nimetinden bizlere de nasip etsin inşallah. Rabbim Kudüs'te şehadet nöbeti tutan kardeşlerimize yardım etsin. Kudüs işgal altındayken hiçbir şey olmamış gibi davranıp silah biriktirmeyen ya da dua etmeyen bizden değildir. İnşallah Selahaddin Eyyübi'nin torunları olan bizler, bugün ettiğimiz dualarla bir cihad çağrısına dönüşmüş yüreklerle Kudüs'ün kurtuluşunu da bu meydanda kutlayacağız. Rabbim Kudüs'te özgürce namaz kılmayı nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Etkinlik binlerce aracın kilometrelerce oluşturduğu araç konvoyunun saatlerce Diyarbakır caddelerinde turlamasının ardından son buldu.

Ayrıca "Diyarbakır Kudüs'e Sahip Çık" nöbetinin yarın akşam yine yatsı namazına müteakip Şeyh Said Meydanında (Dağkapı Meydanı) devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler