HAMAS Yöneticisi Salah: Saldırılarını sürdürmeleri işgalcilere cehennem kapılarını açacak

HAMAS yöneticilerinden Mahir Salah, siyonist işgal rejiminin Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde mevcut savaşın şiddetlenerek benzeri görülmemiş boyutlara ulaşacağını söyledi.

Ekleme: 11.05.2021 22:40:14 / Güncelleme: 11.05.2021 22:41:23 / Güncel
Destek için 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) Filistin diasporasından sorumlu yurt dışındaki yöneticisi Mahir Salah, işgalci siyonistlerin; Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze Şeridi veya Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını sürdürmesinin, her yerden işgalci siyonistlere cehennem kapılarını açacağı ve mevcut savaşın şiddetlenerek daha önce benzeri görülmemiş boyutlara ulaşacağı tehdidinde bulundu.

HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Salah, "Direniş hareketlerinin, Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ne yönelik saldırılarına cevaben israilin Kudüs ve çevresindeki yerleşim noktalarını hedef alması vazgeçilmez değerlerimizi koruyacağımızın dünyaya açık bir mesajıdır." ifadelerini kullandı.

İşgalci teröristlerin Kudüs'teki saldırılarına verilen karşılığın Gazze'den gelmesinin; Filistin davası, halkı ve topraklarının birliğinin kanıtı olduğunu dile getiren Salah, "İşgal rejiminin, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya saldırmasına ve aynı şekilde Filistin halkımızı tehcir politikasıyla tehdit etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

Açılamasında Salah, Ramazan ayının ilk gününden bu yana işgalci teröristlerin saldırı, baskın ve hak ihlallerine karşı Filistin halkının imanı ve canıyla cihad ederek, büyük kahramanlıklara imza atarak işgal rejiminin ve işgalcilerin hain planlarını bozguna uğrattığını vurguladı.

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed ed-Dayf'ın son uyarısına işgal rejiminin kulak vermediğine ve bunun üzerine abluka altındaki Gazze Şeridi'nden işgal edilen bölgelere yüzlerce füze fırlatıldığına işaret eden Salah, Kassam Tugayları'nın, gerçekleştirdiği taarruzun işgal rejimine geri adım attırdığını söyledi. (İLKHA)