Direniş gruplarından Tel Aviv'e geniş kapsamlı füze harekatı: Bir çok hedef vuruldu

Kassam Tugayları, Tel Aviv ve çevresini şimdiye kadar ki en geniş kapsamlı füze saldırısıyla vurmaya başladığını açıkladı.

Ekleme: 11.05.2021 21:25:12 / Güncelleme: 11.05.2021 21:26:27 / Güncel
Destek için 

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, Siyonist düşmanın saldırılarına karşılık verilmeye devam edildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Şimdi sözümüzü yerine getirme zamanı… Düşmanın Gazze'deki sivil binaları hedef almasına karşılık 130 füze ile Tel Aviv ve çevresini şimdiye kadarki en geniş kapsamlı füze saldırısıyla vurmaya başladık denildi."

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, "Saldırılar devam ederse biz de devam edeceğiz." mesajını vurguladı.

Direniş güçleri tarafından atılan füzelerin Tel Aviv'in ortasında iki binaya isabet ettiği, bir yolcu otobüsünün de alev aldığı belirtildi.

Öte yandan Siyonist Yediot Aharonot Gazetesi, Tel Aviv'in tarihinde böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalmadığını yazdı.

İşgal basını: Tel Aviv tarihinde böyle bir saldırı görmedi

İşgalci Siyonist rejim akşam saatlerinde 12 katlı içerisinde sivillerin de olduğu tahmin edilen bir binayı bombardıman sonucu tamamen yıktı.

Siyonist Ordu Radyosu, "Hamas, savaşın boyutunu başka bir yöne  doğru taşıyor." ifadesini kullandı.

Direniş güçlerinin Tel Aviv yanısıra ayrıca Askalan ve Asdod'u da vurduğu kaydedildi.

Direnişin füze harekatının ardından Tel Aviv'de sirenler çalmaya başladı. İşgalci siyonistler sığınaklara gitmek zorunda kaldı.

İşgalcilerin dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 10'u çocuk 28 kişi şehid oldu, 150'yi aşkın kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı: Hastane yakını bombalandı

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, "İşgalci rejim Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin yakınını bombaladı ve saldırı hastanede kısmi hasara yol açtı." açıklamasını yaptı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Uluslararası insani hukuku ve Cenevre Sözleşmesi ihlali olarak kabul edilen bu son saldırı, israil hava kuvvetlerinin sağlık tesislerine ilk saldırısı değil. Uluslararası toplumu, masum sivillere ve sağlık tesislerine yönelik bu saldırılara bir kez daha son vermeye çağırıyoruz." (İLKHA)