Şanlıurfa'daki Arap dernekleri siyonist saldırıları lanetlendi

Şanlıurfa'daki Arap dernekleri, düzenlemiş oldukları basın açıklamasıyla siyonist işgalcilerin mazlum Filistin halkına yaptığı saldırılara tepki gösterdi.

Ekleme: 11.05.2021 18:25:11 / Güncelleme: 11.05.2021 18:29:41 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Arap Beyazay Derneği ve Arap Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına Şanlıurfa'da yaşayan muhacirler katıldı.

Rabia Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan'da katılarak destek verdi.

Basın açıklamasına katılanlar, israili kınayan dövizler açarak, sık sık işgalci siyonistler aleyhinde "Arapça" slogan attı.

Basın açıklamasını Arap Beyazay Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Çakmak okudu.

İşgalci siyonistlerin saldırını lanetleyen Çakmak, "Katil terörist israilin Gazze şeridinde başlattığı ve aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine yol açan hava ve kara saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Mukaddes Ramazan ayında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistin halkının topraklarında ve Mescid-i Aksa'da ibadet etmek isteyen Filistinlilere müdahalede bulunan katil terörist israil, buradaki olaylarda baş sorumludur." dedi.

"Filistin'in özgürlüğü için tek vücut ve tek ses olmalıyız"

Katil israile karşı Müslüman ülkelerinin devlet başkanlarının yeteri kadar ses çıkaramadığını ve eyleme geçmediği belirten Çakmak, " Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Örgütü, Arap Birliği ve bunlar gibi örgütlerin artık kınamalarla yetinmeyip eyleme geçmesi gerekmektedir. Müslüman halkların aşikâr talebidir. Artık bu zulmün son bulmasını ve yahudi teröristlere karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin önderliğinde tüm Müslüman ülkelerin bu terörist işgalcilere karşı birleşmesi gerekir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Filistin'in özgürlüğü için tek vücut ve tek ses olmalıyız. Arap Beyazay Derneği olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve haklı davalarında destekçileri olacağımızı belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

"Konu Kudüs ise bütün İslam dünyası mutlaka bir araya gelecektir"

Basın açıklamasının ardından gazetecilere açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "İşgalci ve terör çetesi israil, Müslüman kardeşlerimizi katlediyor. Mübarek Mescid-i Aksa'yı kirli postallarıyla işgal ediyor. Filistin'deki kardeşlerimizi katletti. Şu an bütün İslam dünyası ayaktadır. Bütün İslam dünyası, Kudüs için bir ve beraber olmuştur. Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkez hiç fark etmez. Eğer konu Kudüs ise bütün İslam dünyası mutlaka bir araya gelecektir." diye konuştu.

"israili kınamak; israilin anladığı bir dil değildir"

Siyonist işgalcilerin başlatmış olduğu savaşın aleyhlerine döneceğini vurgulayan Özaslan, "Bütün İslam dünyasının bir araya gelerek İslam birliğini kurması gerekir. Belki bu durum bir şer gibi gözüküyor ama eminiz ki Yüce Allah bu şerrin içerisinden çok güzel bir hayır çıkaracaktır. Biz Müslümanlara düşen görev; kendi ülkemizdeki idarecilerimize seslenelim. israili kınamak; israilin anladığı bir dil değildir. israil, kınamaktan anlamaz; güçten anlar. israil başı ezilmesi gereken bir yılandır. israilin yeri yoktur ve israil diye bir devlet yoktur. israil çetecidir ve işgalci bir terördür. israilin teröristlikten başka yaptığı hiçbir şey yoktur. israil devlet terörü uyguluyor. Urfa'dan sesleniyoruz; ey işgalci israil, Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak sesleniyoruz. Seni hiçbir zaman bir devlet olarak tanımayacağız. Sen olsa olsa işgalci bir terör çetesisin. Bir gün gelecek; Kudüs'ü de Mescid-i Aksa'yı da ve Filistin'i de terk etmek zorunda kalacaksın." ifadelerini kullandı.

"İslam ülkelerinin askerlerinden müteşekkil bir ordu Mescid-i Aksa'yı korumalıdır"

Açıklamasının sonunda İslam ülkelerinin idarecilerine seslenen Özaslan, "İslam İşbirliği acilen toplanmalıdır. israile karşı siyasi, askeri ve ekonomik bütün yaptırımlar masada olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı, acil olarak bir askeri birlik oluşturmalıdır. Bütün İslam ülkelerinin askerlerinden müteşekkil bir ordu gidip Mescid-i Aksa'yı koruma altına almalıdır. israil, Filistinli kardeşlerimizi yalnız görmesin. Bütün İslam ümmeti, Filistin ile beraberdir. Bütün İslam ümmeti; Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için canını da kanını da verecektir."dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler