Batman’da üç tavukçuluk tesisi kuruldu

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yüzde 70 hibe desteğiyle açılan üç tavukçuluk tesisinde günlük en az bin yumurtanın elde edilmesi hedefleniyor.

Ekleme: 11.05.2021 11:40:23 / Güncelleme: 11.05.2021 11:40:23 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Hasankeyf İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, GAP İdaresi ile Kaymakamlığın ortaklaşa yürütmüş olduğu yüzde 70 hibe destekli proje kapsamında ilçede yapımı tamamlanan 3 tavukçuluk tesisini yerinde inceledi.

Tesislerin hayırlara vesile olmasını dileyen Kaymakam Öztürk, “GAP İdaresi ile ortaklaşa yürütmüş olduğumuz Salma (Gezgin) Tavukçuluk Projesi kapsamında ilçemize bağlı İncirli köyünde 2 ve Üçyol köyünde bir olmak üzere toplamda 3 tesis yaptık. Her tesiste 500 toplamda bin 500 Atak-S ırkı yumurtacı tavuk ile ilçemizde mevcut tarımsal üretime yumurta üretimini de eklemiş oluyoruz. Amacımız 3 tesiste günlük en az bin yumurta elde etmek.” dedi.

Kaymakam Öztürk’e ziyaret sırasında İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zeki Kaplan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muharrem Aksoy, yüklenici firma ve hak sahipleri eşlik etti.(İLKHA)