Dargeçit Umut Kervanı Ramazan ayında yüzlerce aileye yardımda bulundu

Umut Kervanı, Mardin’in Dargeçit ilçesinde Ramazan ayı içerisinde yüzlerce aileye gıda kolisi, yetim ve muhtaçlara giyim-ayakkabı ve nakit yardımında bulundu.

Ekleme: 11.05.2021 11:35:12 / Güncelleme: 11.05.2021 11:35:12 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

"Ramazan Umut Olsun" teması ile Ramazan ayı boyunca Dargeçit ilçe merkezi ve kırsal mahallerinde yardım çalışmaları yürüten Dargeçit Umut Kervanı, bu kapsamda yüzlerce aileye gıda kolisi ulaştırdı.

Yine yetim ve muhtaçlara giyim ve ayakkabı yardımında bulunan dernek, ilçede bulunan bir medreseye de nakit desteğinde bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin hazırladıkları raporu kamuoyu ile paylaşan Dargeçit Umut Kervanı temsilcilerinden Abdurrahman Seyhan, hayırseverlerden gelen bağışları zaman kaybetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına gönüllü çalışanlarıyla birlikte seferber olduklarını söyledi.

Abdurrahman Seyhan

"Hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerini unutmamaları bizi ziyadesiyle sevindirdi"

Zor ve sıkıntılı bir atmosferde geçirilen Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini unutmayarak bağış yapan hayırseverlere teşekkür eden Seyhan, “Dargeçit Umut Kervanı olarak Ramazan umut olsun temasıyla Ramazan ayında Dargeçit ilçemizde ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için seferber olarak hayırseverlerimizden gelen bağışları zaman kaybetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak onların ihtiyaçlarını giderdik. Zor ve sıkıntılı bir atmosferde geçirdiğimiz bu Ramazan ayımızda hayırseverlerimizin duyarlı davranarak ihtiyaç sahiplerini unutmamaları bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Bundan dolayı Rabbimize şükrediyor ve bu duyarlılıktan dolayı hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz. Ramazan ayında başta gıda kolisi dağıtımı, nakdi yardım, iftar, yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık elbise ve ayakkabı gibi birçok proje gerçekleştirdik.” dedi.

“630 aileye yardımlarımız ulaştı”

Ramazan'da hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görerek yaptıkları yardımlara ilişkin hazırladıkları raporu açıklayan Seyhan, şunları kaydetti:

“Ramazanda hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görerek resmi ve aracı usulü ile yaptığımız yardımlar 250 aileye gıda kolisi, 25 aileye 3 bin 500 TL nakit yardım,100 çift ayakkabı,150 kişilik mağdur yetim ve muhtaç giydirme, ilçemizde faaliyet yürüten medrese nakit yardım desteği, Filistin’de 150 kişilik iftar olmak üzere toplamda 630 aileye 5 binden fazla insanın istifade edebileceği şekilde yardımlarımız ulaşılmıştır. Bu yardımların ulaştırılmasında üye ve gönüllerimiz büyük bir fedakarlık örneği göstererek, salgın hastalığa karşı önlem alarak gece gündüz demeden ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmışlardır. Bu vesile ile bir kez daha öncelikle hayırseverlerimize gittiğimiz her ihtiyaç sahibinden kendilerine dualar ve selamlar aldık ve gece gündüz demeden fedakârlık yapan tüm üye ve gönüllerimize teşekkür ederiz. Rabbim ecirlerini kat kat versin ve kendilerine cennet azığı kılsın.” dedi. (İLKHA)