Türk-İş’den terör rejimine tepki

Terör rejiminin Mescid-i Aksa’ya saldırlarına tepki veren Türk-İş’ten yapılan açıklamada, “Türk-İş olarak israil devleti tarafından provokasyon amaçlı gerçekleştirilen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve yaralanan Filistinli kardeşlerimize bu mübarek Ramazan gününde acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ekleme: 11.05.2021 05:00:17 / Güncelleme: 11.05.2021 05:00:17 / Ekonomi
Destek için 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Türk-İş Yönetim Kurulu, israil kuvvetlerinin Mescidi Aksa'da gerçekleştirdikleri hain saldırıları üzerine yazılı açıklamada bulundu. Türk-İş’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ne yazık ki, Müslüman halka uyguladığı zulüm ve şiddete ara vermeyen israil kuvvetleri 7 Mayıs Cuma günü işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle saldırıda bulunmuş ve bu hain saldırı neticesinde 200’ün üzerinde Filistin vatandaşı yaralanmıştır.

israil güçlerinin sivil Filistin halkına karşı üç semavi dinin kutsal saydığı bu mukaddes şehirde uyguladığı orantısız güç ve kural tanımaksızın sürdürdüğü saldırılar dur durak bilmemektedir.

Tüm uyarılara karşı saldırgan tutumundan vazgeçmeyen, uluslararası hukuku ayaklar altına alan, kışkırtıcı, keyfi ve insanlık dışı uygulamalarına halen devam eden israil adeta BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu’nun Filistin'le ilgili almış olduğu kararlara da meydan okumaktadır.

Bu asla kabul edilemez.

Uluslararası Toplum Filistin Halkına yapılan bu saldırılara tepkisiz kalmamalı, Filistin halkı ile dayanışma ve işbirliğini en üst düzeyde devam ettirmeli ve israil devletine gereken cevabı derhal vermelidir.

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, “Sessizlik Suç Ortaklığıdır” Türk-İş olarak israil devleti tarafından provokasyon amaçlı gerçekleştirilen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve yaralanan Filistinli kardeşlerimize bu mübarek Ramazan gününde acil şifalar diliyoruz."