Fitre ve zekâtlarınızı son güne bırakmayın!

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, fitre ve zekâtların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.

Ekleme: 10.05.2021 17:05:10 / Güncelleme: 10.05.2021 17:05:25 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Fıtır sadakası, Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları malî bir ibadettir.

Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin, meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri de insanların paylaşma bilincini canlı tutmak.

Hayırseverlerden topladığı yardımları muhtaç ailelere ulaştırmada köprü görevini gören Bingöl Umut Kervanı, Ramazan ayının bitimine son 3 gün kalırken vatandaşlara fitre ve zekatlarını sona güne ertelememeleri tavsiyesinde bulundu.

"Fitre ve zekâtlarınızı zamanında veriniz"

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, "Bize ulaştırılan fitre ve zekâtları fakir ve muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Rahmet aylarının sonlarına geldiğimiz şu günlerde sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi unutmamamız gerekiyor. Zor durumda olanlara elimizden geldiği kadar, imkânlarımız dâhilinde yardımcı olmaya çalışalım." dedi. (İLKHA)