İşgal çetesi Gazze’de Filistinlilere saldırdı

İşgal çetesi Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki olayları protesto etmek için Gazze sınırı yakınında toplananlara saldırdı. İşgalcilerin saldırısında çok sayıda kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Ekleme: 10.05.2021 02:02:03 / Güncelleme: 10.05.2021 02:02:32 / Dünya
Destek için 

Gazze'nin doğusunda işgal rejimi sınırında tel örgülere yakın bölgede çok sayıda Filistinli genç bir araya gelerek Mescid-i Aksa'daki saldırıları protesto etmek için iki gündür gösteriler düzenliyor.

İşgal rejimi çeteleri bölgede protestoculara müdahalesinde göz yaşartıcı gazdan etkilenen çok sayıda kişi meydanda tedavi edildi.

İŞGAL ALTINDAKİ KUDÜS'TE YAŞANANLAR

İşgal altındaki Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İşgal rejimi çeteleri Mescid-i Aksa’daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor. İşgalciler 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırmıştı.  Filistin Kızılayı, saldırılarnedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı. Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti. Dün sabah namazı sonrası da saldıran işgalciler 10 kişiyi yaralamıştı. (AA)

İlgili Haberler