Kadir Gecesi’nde eller Kudüs’ün özgürlüğü açıldı

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olarak bilinen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni evlerinde ibadetlerle ihya eden Müslümanlar, ellerini Kudüs’ün özgürlüğü için açtı.

Ekleme: 08.05.2021 22:55:54 / Güncelleme: 08.05.2021 23:10:06 / Ramazan / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Covid-19 salgını tedbirleri gerekçesiyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecesi'ni camilerde ihya edemeyen Müslümanlar, geceyi evlerinde ibadet ve dua ederek ihya ediyor.

İslam alemi, bu yılda Ramazan ayını Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler ve tedbirler kapsamında teravih namazı, mukabele, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum geçiriyor.

Her yıl Ramazan ayında tıklım tıklım dolan camiler, bu yılda Covid-19 salgını nedeniyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde de boş ve öksüz kaldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yine halk, Kadir Gecesi'ni ailece evlerinde ihya ediyor.

Her Kadir Gecesi'nde kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden 7'den 70'e camilere akın eden ve bu mübarek geceyi camilerde ibadetlerle ve dualarla sabah saatlerine kadar ihya eden Gaziantep halkı, tam kapanma kısıtlaması nedeniyle geceyi mescide çevirdikleri evlerinde ihya etmek zorunda kaldı.

Ellerin dua için açıldığı mübarek gecede eller günahların affı ve dualarının kabulünün yanı sıra siyonist işgalcilerin işgali altında olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için semaya kaldırıldı.

Evlerinde ailece Kur'an-ı Kerim okuyan, namazlarını kılan halk, insanlığın dünyayı etkisi altına alan ve hayatı olumsuz etkileyen Covid-19 salgınından kurtulması, hastaların iyileşmesi için de dua ediyor.

Kadir Gecesi'ni evlerinde ibadetle geçiren halk, bütün İslam âlemi için de dua ettiklerini belirterek bu gecenin virüs salgınından kurtulmak için de bir vesile olması temennisinde bulundular.

Kadir Gecesi'ni camilerde ihya edemediklerinden dolayı hüzünlendiklerini belirten halk, her ne kadar camiler kapalı olsa da geceyi evlerinde ihya edeceklerini söylediler.

Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirten Bilal Arslan, Kadir Gecesi'ni ailece evde ihya ettiklerini söyledi.

“Covid-19 salgını nedeniyle iki senedir camilere hasret kaldık”

Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır Ramazan ayında teravihlerden ve mukabelelerden uzak kalındığını anımsatan Arslan, “İslam aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun. İnşallah Kadir Gecesi hayırlara vesile olur. Zira bu gece Allah (Celle Celaluhu) katında çok değerli bir gecedir. Bu geceyi ihya etmek önemli ama Covid-19 salgını nedeniyle iki senedir camilere hasret kaldık. Camide yapılan ibadetler elbette ki daha iyi ve güzeldi. Caminin manevi atmosferi insanları daha çok etkiliyordu. Ama maalesef malum hastalıktan dolayı camilerimize gidemiyoruz. Mümin kardeşlerle beraber ibadetlerimize edemiyoruz. Madem camilere gidemiyoruz, o halde Allah (Celle Celaluhu) ‘evlerinizi mescide çevirin’ buyuruyor. Bizde evlerimizi mescitlere çevirdik. Ailemizle birlikte günlük Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Akabinde de iftardan sonra teravih namazımızı kılıyoruz. Rabbim inşallah kendi dergah-ı izzetinde kabul eder ve inşallah bu hastalıktan bizi en kısa zamanda kurtarır, yine camilerimize kavuşuruz.” dedi.

“Filistin'in ve ilk kıblemiz Kudüs’ün kurtuluşu için dua edelim”

Her Ramazan ayında siyonist işgalcilerin Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da Filistinlilere zulüm ettiğine dikkat çeken Arslan, “Müslümanların kanlarını akıtıyorlar. Müslümanların mallarını tarumar ediyorlar. Genel itibarıyla baktığımızda siyonizm, Peygamber Efendimizin hatta Hazreti Musa’nın (Aleyhiselam) döneminden bugüne kadar ahlakı hiçbir zaman değişmemiştir. Her zaman yeryüzünde bozgunculuk yapan bir kavim olmuşlar. Herkes kendi gücü kadar siyonizmi ve bu zulmü durdurmak için elinden geleni yapması lazım. Müslümanlardan istirhamım; bu gece hürmetine ki bu gece çok kıymetli bir gecedir. Bin aydan daha kıymetli bir gecedir. Bundan dolayı Müslümanlar ellerini açsınlar, secdelerde ve dualarında mazlum Filistin'in ve ilk kıblemiz Kudüs’ün kurtuluşu için dua etsinler.” ifadelerini kullandı.

“Rabbim siyonist işgalcileri kahreylesin”

Covid-19 salgını nedeniyle bu yılda yine Kadir Gecesi’ni evde ihya etmek zorunda kaldıklarını belirten Fatma Arslan, “İki senedir bu hastalıktan dolayı camilere gidemiyoruz. Camilerde hep birlikte Kur'an-ı Kerim okuyamıyoruz. Camide namaz kılamıyoruz. Kur'an-ı Kerim’i evde okuyoruz, teravih namazımızı evde kılıyoruz. Müslümanların camide bir araya gelmesi daha güzeldir, daha neşelidir. Camiye gitmek daha güzeldir. Rabbim inşallah bu hastalığı başımızdan alsın ve bize çok daha güzel günler nasip etsin. Rabbim Müslümanları birleştirsin, Müslümanlara birlik ve beraberlik versin. Rabbim Filistin’de zulüm yapan zalimlerin zulmünü onların başına çevirsin. Rabbim Müslümanları da uyandırsın. Yeter artık Müslümanlar uyumasınlar, gaflet uykusundan uyansınlar. Kadir Gecesi hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.

“Rabbim Kudüs ve Mescidi Aksa'yı zalimlerin şerrinden muhafaza eylesin”

Kadir Gecesi'ni camide ihya edemediği için üzüldüğünü belirten Mehmet Arslan ise, “Bütün din kardeşlerimizin Kadir Gecesi'ni canı gönülden kutlar ve bu gecenin hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu Koronavirüs salgınından dolayı iki yıldır camilere hasret kaldık, camilere gidemiyoruz. İbadetlerimizi evde yapsak da caminin manevi havasını alamıyoruz. Rabbim bir an önce üstümüzden bu belayı ve musibeti def eylesin. Rabbim Kudüs ve Mescidi Aksa'yı da zalim ve zalimleşmiş insanların şerrinden de muhafaza eylesin. Bütün mümin kardeşlerimize diriliş ve uyanış versin.” temennisinde bulundu.

“Camiye gitmeyi özledim”

Salgın öncesi yaşanan Ramazanlara özlem duyduklarına değinen 14 yaşındaki Ahmet Yasin Arslan ise şunları söyledi:

“Caminin değişik bir atmosferi var. Camide ibadetlerimizi daha güzel bir şekilde yapabiliyoruz. Babam bizi her zaman teravih namazı için camiye götürüyordu. Kur'an-ı Kerim’i de camide okuyorduk. Evde de birlikte Kur'an-ı Kerim okuyor ve teravih namazı kılıyoruz. Fakat camide cemaat ile birlikte teravih namazı kılmak, mukabele yapmak daha güzel. Camiye gitmeyi özledim. Camide arkadaşlarımızla da buluşuyorduk. Camide Kur'an-ı Kerim okuyorduk, teravih namazı kılıyorduk. Camiye gidemediğimiz için üzülüyoruz. Bu gece Müslümanların çok çok dua etmesini ve ibadetlerini yapmalarını isterim. Bu gece çok önemli ve güzel bir gecedir. Herkesin bu geceyi en iyi şekilde değerlendirilmesini, Gazze'deki ve diğer Müslüman kardeşlerimize dua edilmesini istiyorum. Allah'tan (Celle Celaluhu) onların da bu zulümden kurtulmaları ve Müslümanlar için dua etmelerini isterim.” (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar