İşgalci siyonistler evlerinden zorla çıkarılmak istenen Filistinlilere saldırdı: 10 yaralı

Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde siyonist işgalcilerin zorbalıkla el koymak istediği evlerde bulunan Filistinlilere saldırması sonucu 10 kişi yaralanırken, 5 Filisitinli de alıkonuldu.

Ekleme: 06.05.2021 11:50:12 / Güncelleme: 06.05.2021 11:51:27 / Dünya
Destek için 

Siyonist işgal polisleri tarafından Yahudi yerleşimcilere verilmek üzere el konulmakla tehdit edilen Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki dört evde bulunan Filistinliler darp etti.

Filistin Kızılay Cemiyeti tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde Siyonist işgalcilerin el konulmak istenen evlerinden çıkmak istemeyen 10 Filistinlinin darp edilerek yaralandığı ve 3'ünün ise alıkonulduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, siyonist işgalcilerin söz konusu mahalle sakinlerine destek olmak isteyen Kudüslülere de ses ve gaz bombasıyla saldırdığı öğrenildi.

Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, yaptığı paylaşımda, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşanan gelişmeleri ve işgal rejiminin hukuktan uzak uygulamalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "İşgal yönetimi ve gaspçı yerleşimcilerin, söz konusu mahalledeki halkımıza yönelik saldırılarının devam etmesi durumunda elimiz kolumuz bağlı kalmayacağız. Düşman israil yaptıklarının bedelini ağır ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

HAMAS Sözcüsü Abdullatif El-Kanu ise siyonist işgal rejimi ile Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Filistinlilere yönelik yürüttüğü baskın ve saldırı sonrası meydana gelen görüntülerin, işgal yönetiminin barbar zihniyetinin tezahürü olduğuna vurgu yaptı.

El-Kanu, son günlerde söz konusu mahallede yaşanan gelişmelere dair yaptığı basın açıklamasında, "Şeyh Cerrah'daki halkımıza yönelik saldırı ve yıldırma sahneleri, işgal rejiminin barbarlığını ve devam eden saldırgan uygulamalarını gözler önüne sermekle kalmıyor oradaki Kudüslülerin çektiği acı ve zulmün boyutunu da yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

Şeyh Cerrah'da var olma mücadelesi veren Kudüslülerin, evlerinden edilme tehlikeleriyle karşı karşıya olduğunu aktaran El-Kanu, işgal rejiminin planlarını akamete uğratmak için direniş eylemlerinin artırılması gerektiğini ve Kudüs halkıyla dayanışmanın şart olduğunu söyledi. (İLKHA)