Bugün iftarımıza lezzetli bir domates çorbasıyla başlayalım...
DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
4-5 adet domates (orta boy)
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 çay kaşığı kırmız toz biber
1 adet et bulyonu
1 litre su.
1 su bardağı süt.
1 kase rendelenmiş taze kaşar.
Ana yemeğimizde ise lezzetli bir tavuk tandır yemeği var...
TAVUK TANDIR
MALZEMELER
1 kilogram tavuk budu
1 adet orta boy kuru soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yanına tereyağlı bulgur pilavı...
BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yarım tatlı kaşığı nane
3 su bardağı kaynar su
Karabiber
Yeteri kadar tuz
Vee elbette soframızın vazgeçilmesi salata....
SALATA
MALZEMELER
Yarım kg. semizotu
2 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
1 kahve kaşığı tuz
50 gr. ceviz içi (İsteğe bağlı)
Bugünkü tatlımız ise muhallebili Kemalpaşa tatlısı
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
MALZEMELER
1 paket Kemalpaşa tatlısı (150 g)
Kemalpaşa tatlısının arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya