Siyonistlerin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor

İşgal ordusu ile siyonist yerleşimcilerin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Calud beldesine yönelik gerçekleştirdiği baskın sırasında çok sayıda Filistinli yaralanırken, bazıları da boğulma tehlikesi geçirdi.

Ekleme: 03.05.2021 22:50:13 / Güncelleme: 04.05.2021 05:25:41 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Calud Belde Başkanı Abdullah el-Hac, bir grup siyonist yerleşimcinin, beldenin doğu kısmında yer alan dış mahallelerine saldırdığını, bir çocuğu kaçırmak istediğini ve Muhammed Kemal Abbad isimli Filistinliye ait aracın camlarını kırdığını bildirdi.

Belde sakinlerinin olup bitenlere tepki göstermesi üzerine Filistinli gençler ile siyonist yerleşimciler arasında çatışmaların baş gösterdiği beliktildi.

İşgalcilerin, baskını protesto eden Filistinlilere müdahale ettiğini aktaran Abdullah el-Hac, müdahale sırasında bazı vatandaşların mermilerle bazısının da tüfek dipçikleriyle yaralandığını kaydetti.

Ayrıca Başkan, Calud beldesinin de diğer Filistin beldeleri gibi sık sık bölgedeki siyonist yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

Öte yandan Batı Şeria'daki Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas, çok sayıda siyonist yerleşimcinin, Calud beldesinin tarım arazilerini ateşe verdiğini ve bölge sakinlerinin yangını söndürmek için seferber olduğunu duyurdu.

Dağlas, siyoınist yerleşimcilerin, bölgeyi abluka altına aldığı ve Filistinli vatandaşlara yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı uyarısında bulundu. Keza Dağlas, siyonist yerleşimcilerin, Batı Şeria bölgelerinde zirai arazileri ve zeytin ağaçlarını ateşe vererek buraları ele geçirmeye çalıştığını ifade etti.

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim alanlarını sürekli genişleten işgal rejimi, bir taraftan Filistinlilere ait ev ve yapıları yıkarken diğer taraftan işgal ve istila politikalarını aralıksız sürdürüyor.

Filistin merkezli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, işgalciler tarafından Filistinlilere ait gasp edilen topraklarda yeni yerleşim birimleri inşa edilerek bölgedeki Yahudi nüfusunun artırılması planlanıyor. 

Diğer taraftan işgal ordusu, çiftçilerin yolunu kesmek, zeytin ağacı katliamı yapmak, ekin alanlarını kimyasal ilaçlarla çoraklaştırmak ve tarım araçlarına el koymak gibi hukuksuz uygulamalarla Filistinleri evlerinden ve sahibi oldukları topraklardan göç etmeye zorluyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar