Peygamber Sevdalıları: Vakıflar; insanlığı fazilete götüren bir hayır kapısıdır

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, Vakıflar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, insanlığı fazilete götüren hayır kapısı olan vakıfların, toplumun sosyal dengesini korumada önemli bir işlev gördüğünü kaydetti.

Ekleme: 01.05.2021 14:55:10 / Güncelleme: 01.05.2021 19:40:39 / Kültür & Sanat
Destek için 

Vakıfları, İslami kültür ve medeniyetten gelen sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının vücut bulduğu önemli kurumlar olarak tanımlayan Akgönül, kendilerini Hakka'a adayan vakıfların ve vakıf görevlilerinin "Vakıflar Haftası"nı tebrik ederek yapılan hayırlı hizmetlerin devamını diledi.

Mesajında, "İnsanoğlu ölünce üç şey dışında tüm ameli kesilir. Bunlar: sadaka-i câriye (faydası kesintisiz devam eden hayır), kendisinden faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat." Hadis-i Şerifi'ni paylaşan Akgönül, şöyle dedi:

"İnsanlar arasında iyi ilişkilerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanabilmesi; insanların birbirilerine destek olmaları, birbirileriyle acı ve mutlu günlerini paylaşmaları, aralarına sevgi ve saygı tohumlarını ekmeleriyle mümkündür.

İslami kültür ve medeniyetten gelen sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularının vücut bulduğu önemli kurum ve değerlerimizden biri de vakıflarımızdır.

Herhangi bir karşılık beklemeksizin başkalarına maddi ve manevi yardım etmek gibi ulvi bir düşüncenin mahsulü olan vakıfların tarihçesi çok eskilere dayanmaktadır.

Vakıflar, Peygamber Efendimizin (Sallallâhu Aleyhi Vesellem) ve ashab-ı kiramın fiilleriyle vücut bulmuş hayır kurumları olarak başlamıştır. Sonradan gelen imanlı nesil; bu manevi mirasa sahip çıkıp günümüze kadar bu mirası yaşatmıştır.

Tarihte olduğu gibi, günümüzde de toplumun büyük yaralarına ve ihtiyaçlarına adeta merhem olan vakıflarımız, toplumun sosyal dengesine ve huzuruna da büyük katkılarda bulunmuş ve bulunmaktadır. Vakıfların toplumdaki yansımasını birkaç madde ile şöyle sıralayabiliriz:

     •       Vakıflar; iyiliklerin en güzeli ve en mükemmeli olan sadaka-yı cariye kurumlarıdır.

     •       Vakıflar; insanlığı, fazilete götüren bir hayır kapısıdır.

     •       Vakıflar; diriye şefkat, ölüye rahmet duasıdır.

     •       Vakıflar; İslam medeniyetinde İnsanlara bir eğitim yuvası, bir misafirhane, bir aşevi, bir şifahane göreviyle hizmet veren hayır ve hasenat vesilesidir.

Müslümanlar; 'Vakfa hizmet, halka hizmet; halka hizmet ise Hakk'a hizmettir.' anlayışıyla hareket edip rıza-yı ilahiyi gözetmek amacıyla vakıflara her zaman büyük önem vermiştir.

Vakıflar; ortaya koydukları nice somut ve soyut değerlerle, topluma maddi ve manevi katkılarıyla kendilerini toplumda her zaman hissettirmiştir.

Bu münasebetle; İslamî geleneğimizin birer nişanesi olan ve kendilerini Hakka'a adayan vakıflarımızın ve vakıf görevlilerimizin Vakıflar Haftasını tebrik eder, kendilerinden nice hayırlı hizmetlerin devamını dileriz." (İLKHA)