Amerika ırkçı değilmiş

ABD Başkanı Biden Amerika'nın ırkçı bir ülke olmadığı tezini savunan Cumhuriyetçi Parti'nin tek siyah senatörü Tim Scott'un görüşlerine katıldığını söyledi. Yani Amerika ırkçı değilmiş

Ekleme: 30.04.2021 17:20:06 / Güncelleme: 30.04.2021 17:32:29 / manşetler
Destek için 

Cumhuriyetçi Parti'nin tek siyah senatörü Tim Scott ABD'nin ırkçı bir ülke olmadığını savunuyor. Bu iddiayı savunurken gülünç duruma düştüğünü fark etmiyor herhalde

Birleri Scott'a neden partideki  tek siyah senatör sensin diye sorsa aslında Amerika'nın ırkçı olup olmadığı net anlaşılır.

Ülkedeki 2 büyük partiden biri olan Cumhuriyetçi Partide sadece 1 siyah senatör var ve o da Amerika'nın ırkçı olmadığını söylemiş.

Anlayacağınız senatör beyazların arasında kala kala beyazlaşmış.

Zira Amerikan devleti George Floyd'un ve diğer siyahilerin neden öldürüldüğünü henüz izah etmiş değil!

Cumhuriyetçi partinin tek siyah senatörü acaba  Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te siyah bir hanenin yıllık ortama gelirinin 26 bin dolar beyaz bir ailenin ortalama gelirinin 76 bin dolar seviyesinde olduğunu biliyor mudur?

Sonra ABD Merkez Bankası (Fed) 2016 yılı verilene göre, ABD’de beyaz bir ailenin ortalama servetinin  171 bin dolar, siyah ailelerin ise ortalama 17 bin 150 dolar seviyesinde olduğunu biliyor mudur?

Örneklerle uzatmaya gerek yok.

Joe Biden'ın, Tim Scott'un "Amerika ırkçı değil" tezine tutunması elbette anlaşılabilir bir durum ama Scott'ı geçip Biden'ın ifadesine yoğunlaşmak gerek.

Ne diyor Biden " Amerika halkının ırkçı olduğunu düşünmüyorum. Ama 400 yıldan sonra Afrikalı Amerikalıların fırsat bakımından eğitim, sağlık gibi alanlarda çok geri bırakılmış bir duruma düştüklerini düşünüyorum" 

'Amerika halkı ırkçılık yapmadıysa siyahiler neden 400 yıldır onlarla aynı seviyeye gelemedi?' diye Biden'a sormak gerek.

Zira kendi cümleleri çelişki barındırıyor. Hem 'Amerika halkı ırkçı değil' diyor hem de siyahilerin geri bırakıldığını kabul ediyor.

Bir toplumda bir etnisite bilinçli bir şekilde geri bırakılmışsa orada kesinlikle ırkçılık vardır.

Ya devlet ırkçılık yapmıştır, ya da halk ırkçıdır.

 

İlgili Haberler