Bugün Cuma namazı kılınacak mı, Camiler Cuma için açık mı?

Türkiye dün akşam saat 19:00 itibariyle tam kapanmaya gitti. Kısıtlamanın ilk gününde İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Cuma namazına ilişkin açıklamalar geldi. Açıklamalarda vatandaşlardan gelen "Camiler açık mı? Cuma namazına gitmek serbest mi? Cuma namazı kılınacak mı?" gibi sorular cevaplandırıldı.

Ekleme: 30.04.2021 11:09:54 / Güncelleme: 30.04.2021 14:29:30 / Güncel
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tam kapanma sürecinde cuma namazlarının sıkı tedbirler eşliğinde kılınacağını söyledi. Erbaş, "Kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada vatandaşların evlerine en yakın camiye gidebileceklerini ifade etmişti.