İsmail Heniyye Katar Dışişleri Bakanı Âl Sani ile bir araya geldi

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki bir heyet, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Âl Sani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ekleme: 29.04.2021 23:09:43 / Güncelleme: 29.04.2021 23:16:36 / Güncel
Destek için 

Görüşmede, Filistin meselesiyle ilgili siyasi gelişmelerin yanında gündemi meşgul eden önemli başlıkların ele alındığı öğrenildi.

Katar Dışişleri Bakanı Âl Sani ile bir araya gelen HAMAS heyetinin, Kudüs özelinde yaşanan gelişmeleri masaya yatırdığı ve Kudüslülerin ortaya koyduğu direnişin boyutlarına dikkat çektiği, Filistin halkının, işgal rejiminin bölgede yürüttüğü uygulamalara karşı koyacak güçte olduğunu vurguladığı belirtildi.

HAMAS tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kudüs'te başgösteren çatışmalar, kimlik ve şehirdeki Filistin varlığı merkezli bir mücadeledir. Halkımız, Yahudileştirme girişimleri, tehcir politikaları, İslami simgeleri yok etme çabaları, Kudüs şehrinin tamamen Yahudileştirilmesi, mübarek Mescid-i Aksa’yı bölme ve İslami mekanları kirletme adımlarını boşa çıkarmak için büyük bir yüreklilikle mücadele ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Önümüzdeki ay yapılması planlanan seçimlerin, ilgili kararnamede belirlenen vakitte Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nin tamamında yapılması konusunda kararlı olduklarını vurgulayan HAMAS heyeti, işgal rejiminin, dört bir yandan Filistin seçimlerini engellemeye çalıştığına dikkat çekti.

Açıklamada, seçimlerin ileri tarihlere ertelenmesi veya iptal edilmesinin, siyonistlere boyun eğmek ve aynı zamanda Filistin topraklarına yönelik işgal planlarını gerçekleştirmek anlamına geldiği belirtildi.

Toplantıya, Hamas Siyasi Büro üyeleri Musa Ebu Merzuk, Husam Bedran ve İzzet er-Raşak’ın da iştirak ettiği bildirildi. (İLKHA)