Pompei'nin ibretlik hikayeleri bitmiyor.

Pompeii'nin arkeolojik kazı alanında görevli yetkililer, hayli dramatik bir keşif duyurdu: Yanardağ patlamasında cehenneme dönen şehirden kaçmayı başaran adamın iskeleti, devasa bir taş tarafından ezilmiş halde bulundu.

Ekleme: 24.04.2021 09:35:15 / Güncelleme: 24.04.2021 10:47:23 / Dünya
Destek için 

M.S. 79 yılında Vezüv yanardağı patladığında, binlerce insan kızgın lavlarının, püsküren küllerin ve çevreye sızan zehirli gazlar nedeniyle feci şekilde can vermişti. Her birinin ölümüne dair alanda yüzlerce kalıntı var. Ancak kızgın lavlardan, püsküren küllerden ve çevreye sızan zehirli gazlardan kurtulmasına rağmen Azrail'in pençesinden kurtulamayan adamın ölüm şekli hayli ibretlik.

Talihsiz adam cehenneme dönen kentten kaçmaya çalışırken kafasına düşen 300 kiloluk taşın altında can vermiş. Kafatasından geriye hiç bir şey kalmamıştı.

Adamın kafasına düşen taşın, yanardağa patlamasının şiddetiyle yerinden fırlayan bir kapı pervazı olduğu düşünülüyor.

30-35 yaşlarında olduğu anlaşılan kurbanın başından göğüs kafesine kadar olan kısmı taşın altında tamamen ezilmiş. Öyle ki arkeologlar kurbanın kafatasının kalıntılarını dahi bulamadılar. İskeletin paramparça olmuş göğüs kemiklerinin alt tarafı ise sağlam durumdaydı.