ABD'den müttefiklik açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price kendisine sorulan soru üzerine Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olduklarını, bazı konularda pürüzler bulunduğunu söyledi

Ekleme: 23.04.2021 16:29:47 / Güncelleme: 23.04.2021 16:29:47 / Dünya
Destek için 

Amerika'nın Sesi'nde geçen bir habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price’a  ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması durumunda bunun Türkiye’yle zaten gergin olan ilişkileri nereye taşıyacağı soruldu.

Price yanıtında 1915 olayları konusunda yorum yapmadı. Türkiye’nin uzun zamandır değerli bir NATO müttefiki olduğunu belirten sözcü “Ankara ile ortak çıkarlarımız var. Bunlara terörle mücadele, Suriye’deki çatışmaları sonlandırma, bölgedeki kötü etkileri uzaklaştırma da dahil. Bu işbirliğini ortak önceliklerimiz üzerinden sürdürmeye çalışıyoruz, çünkü daha önce de söylediğim gibi Türkiye bir müttefik. Tabii ki anlaşmazlıklarımız var, ancak müttefikler gibi diyalog halindeyiz” dedi.

Sözcü Price, Dışişleri Bakanı Blinken’in Türkiye’yle ilişkileri ve ortak çıkarları yansıtan şekilde temas yürüttüğünü ve Türkiye’yle yaşanan anlaşmazlık konularını dile getirmekten de çekinmediğini söyledi.

S-400 ve insan hakları konularının bu anlaşmazlıklar arasında olduğunu belirten Price, “Bunları dile getirmekten çekinmeyeceğiz. Bunların her ikisini de dost ve müttefik olarak aynı anda yapabileceğimizi biliyoruz” diye konuştu. Bakanlık sözcüsü, “Anlaşmazlıklar olduğunda bunları gündeme getiririz ve tartışırız, bunların üstünü örtmeyiz” dedi.

 

 

Etiketler: