Cemre FM programlarıyla ramazana manevi coşku katıyor

Mardin’de 98.0 frekansıyla yayın yapan ve geniş dinleyici kitlesine sahip olan Cemre FM, iftar-sahur programlarıyla on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimini dinleyicilerine taşıyor.

Ekleme: 23.04.2021 15:25:12 / Güncelleme: 24.04.2021 14:27:59 / Kültür & Sanat / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

“Gönle Düşen Cemreyiz” sloganıyla 1994 yılında yayın hayatına başlayan Cemre FM, Mardin mozaiğine uygun Türkçe, Kürtçe ve Arapça yayınlarıyla halkın ortak sesi oluyor.

Muhabbetin, hüznün, sevincin, umudun, duanın, gece ve gündüz kaliteli yayınların adresi olmaya devam eden Cemre FM, internet yayını üzerinden geniş dinleyici kitlesine sahip.

Ramazan ayı ile yayınlarında yeni düzenlemeler yaparak “Ramazan Özel” yayınına başlayan Cemre FM, iftar-sahur programlarının yanı sıra birbirinden özel programları da ramazan ayında dinleyicilerine aktarıp mübarek ayın maneviyatını yaşatıyor.

Yayın akışını Ramazan ayına göre ayarlayan Cemre FM, günlük programları içerisinde Kur’an-ı Kerim, sohbet, vaaz ve canlı programlarla dinleyicileriyle buluşuyor.

Sabah, öğle ve gece 3 cüz ile mealinin yer aldığı "Kur'an Hatmi" programının yanı sıra Ramazan ayının manevi iklimini yansıtan "İftara doğru" programı, sohbet, vaaz ve istek programlarıyla dinleyicileri ile buluşan Cemre FM, Ramazan ayı boyunca huzur ayına özgü programlarıyla dinleyicilerine manevi bir atmosfer yaşatıyor.

Yayın akışının tamamını Ramazan ayına ayıran, iftar ve sahur programları ile dinleyicilerine seslenen Cemre FM, ay boyunca kentin önde gelen âlim, ilahiyatçı, vaiz, şair, yazar, sanatçı ve akademisyenler ile programlar düzenleyecek.

Ramazan ayında yapılacak program içeriği hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Cemre FM Müdürü İbrahim Akbalık, Ramazan ayına özel hazırladıkları yayın akışıyla on bir ayın sultanını karşıladıklarını söyledi.

İbrahim Akbalık

Cemre FM'in her şeyden önce "İyiliği emretmek kötülükten sakındırmak" misyonunu yüklenen İslami bir radyo olduğunu ifade eden Akbalık, şunları söyledi:

“Öncelikle İslam ümmetinin Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik ediyoruz. Cemre FM, İslami radyodur, Mardin’in sesi ve nefesidir. Radyo olarak, ramazan ayı gelince tüm yayın akışımızı askıya alıp ‘Ramazan Özel’ programlar yapmaya başlarız. Yayın akışımızda, Kur’an ve Ramazan hakimdir. ‘İftara Doğru’ programında kıymetli konuklarla ramazana dair sohbetler yapılıyor. Ramazan’a manevi bir coşku katmaya çalışıyoruz. Şehrimizdeki kanaat önderleri, alimleri, seydaları, müftüleri, vaizleri, STK temsilcilerini canlı yayına alarak ramazana dair çok güzel ve faydaları programlar yapmaya devam ediyoruz. İnşallah bu programlarımız ramazan ayı boyunca devam edecek. Akşam istekleriyle, ilahi ve ezgilerle, Kur’an-ı Kerim dinletisiyle, sohbet ve vaazlarla kıymetli dinleyicilerimize konuk olmaya ve bu güzel ayın manevi atmosferini yaşatmaya devam edeceğiz inşallah.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar