Binlerce kişiye iftar, medrese talebelerine nakdi yardım: İYİLİK DAĞITIYORLAR

Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmalarını sürdüren İnsani Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, Doğu Afrika'da bulunan Uganda’da düzenlediği Ramazan organizasyonuyla binlerce kişiye iftar verdi. Dünyanın dört bir yanında iyilik dağıtan İHO EBRAR, zor şartlar altında medrese eğitimini sürdüren talebelere de nakdi yardımda bulundu.

Ekleme: 23.04.2021 07:07:40 / Güncelleme: 23.04.2021 09:03:11 / manşetler
Destek için 

KAMPALA

Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmalarını sürdüren IHO-EBRAR, Uganda'nın başkenti Kampala'da iftar programı düzenledi. Afrika'nın Somali, Benin, Kamerun, Mali, Çad, Togo gibi birçok ülkesinde temsilciler aracılığıyla yardımlarını sürdüren İHO EBRAR, yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmaya devam ediyor. Hayırseverlerin bağışladığı yardımlarla iftar programı düzenlendi. Kazanlar kuruldu, ateşler yakıldı. Müslümanların eğitim gördüğü bir okulun bahçesinde iftar çadırları kuruldu. Hem okulda okuyan yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciler hem de çevredeki vatandaşların katıldığı iftar programı yapıldı. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan İHO EBRAR Derneği Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy, Uganda başta olmak üzere Afrika'nın birçok ülkesinde iftar programı düzenlediklerini belirtti.

Alpsoy, "Bugün Uganda programımızın 2'nci günündeyiz. İftar hazırlıklarımızı yaptık. Bulunduğumuz bu alanda 720 kişilik bir iftar sofrası kuruldu. Hayırseverlerimizin katkılarıyla burada yetim ve ihtiyaç sahiplerine iftar veriyoruz. Sadece Uganda da değil, Afrika'nın birçok noktasında Nijer, Çad, Somali, Arakan, Suriye ve Asya'nın da diğer mağdur bölgelerinde temsilcilerimiz aracılığıyla iftar sofrasını kurmuşuz. Bunu elbette hayırseverlerimizin katkılarıyla yapıyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu Ramazan'da iftar hizmetimizin devam etmesi için hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz." dedi.

MEDRESE TALEBELERİNE NAKDİ YARDIM

IHO-EBRAR, Uganda programı kapsamında başkent Kampala'da ilim tahsil eden talebelere hayırseverlerin kendilerine ulaştırdığı yardımı dağıttı. Medrese ziyareti yapan İHO EBRAR Derneği Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy ve beraberindeki heyet, medrese talebelerine yardımda bulundu. Ziyaret ettikleri medresenin şartlarının çok zor olduğuna vurgu yapan Alpsoy, buradaki talebelerinin eğitime devam etmesi için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Alpsoy, "Uganda'nın başkenti Kampala'dayız. Gerçekten gördüğümüz yere medrese demek zor.  Dört duvardan oluşuyor ve her yeri yıkı dökük. Yatakhanelerine baktık yatılacak durumda değil. Bu ortamda bunu yaptığımız işten biri olsa da insanı gözleri yaşarıyor. Bu başkentte olan bir durum. Daha ücra köşelerde durum daha da kötü. Buradaki talebelere hayırseverlerin desteğiyle yardımda bulunduk." dedi.

İHO EBRAR'DAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Ramazan ayının başında Afrika’ya çıkarmada bulunan yardım kuruluşu İHO EBRAR, Afrika için yardım seferberliği ilan etmişti. Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren İHO EBRAR Derneği Başkanı Alpsoy, ülkenin birçok bölgesinde kurban kesimi, gıda dağıtımı, su kuyusu ve cami açılışları, sağlık taraması, sünnet ve iftar programı düzenleyeceklerini belirtmişti.  Alpsoy, "Bugün Uganda'da bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bir çalışma başlattık. Ekibimizle birlikte ülkeye geldik. İnşallah ülkenin birçok bölgesinde kurban kesimlerimiz olacak. İftar ve sünnet programları, cami ve su kuyusu açılışlarımız olacak. Sağlık taraması yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE’DE DE YARDIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Dünyanın birçok ülkesinde yardım çalışması yapan IHO EBRAR, Türkiye'de de birçok il, ilçe ve belde de yardım çalışmalarını sürdürüyor. 2021 yılı Ramazan ayı yardım çalışmalarını "Sosyal Dayanışma ve Ramazan Kampanyası" sloganıyla sürdüren Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu IHO EBRAR, Türkiye'de de Ramazan ayı yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde Ramazan öncesinde mağdur ve muhtaçlara gıda kolisi yardımında bulunan IHO EBRAR, bu kapsamda İstanbul'da da farklı zamanlarda birçok ilçede yüzlerce aileye gıda kolisi ulaştırdı. Hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan gıda kolilerini hijyen kurallarına dikkat ederek muhtaç ailelere ulaştıran IHO EBRAR, zengin ve fakirler arasında gönül köprüleri meydana getiriyor. (İLKHA)