Diyarbakır Ulu Camii'nde 1382 yıldır mukabele sünneti ihya ediliyor

Türkiye'nin en eski camisi olan Diyarbakır Ulu Camii'nde Ramazan ayında Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünneti olan mukabele geleneği yüzyıllardır devam ediyor.

Ekleme: 21.04.2021 13:30:11 / Güncelleme: 21.04.2021 13:49:20 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

639 yılında camiye Çevrilerek ibadete açılan ve o tarihten itibaren Müslümanların manevi değerlerinden biri olan Diyarbakır Ulu Camii, Müslümanların 5'inci Harem-i Şerifi olarak kabul görülüyor.

 

Müslümanların 639 yılından günümüze ibadetlerini eda ettikleri Ulu Camii'nde, 1382 yıl sonra yani bugün de ibadet edilmeye devam ediliyor ve bu çerçevede içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle mukabele sünneti ihya ediliyor.

Salgın süreci olmasından dolayı camide bulunanların sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesi altında ellerindeki Kur'an-ı Kerim ile mukabele yapmaları güzel görüntüler oluşturuyor.

Maneviyatımızın güçlü olması gereken bu günlerde Müslümanlar, Diyarbakır Ulu Camii'nde gün içindeki vakit namazları sonrasında Allah'ın insanlığa gönderdiği en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'i, Hazreti Peygamber Efendimizin mukabele geleneğiyle okuyorlar.

Yediden yetmişe Müslümanların iştirak ettiği mukabele sünneti, Ulu Camii imam-hatiplerinin okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim ve bazı ayetlerin mealinin okunmasıyla devam ediyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler