Ticaret Bakanı Mehmet Muş kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevinden alındı. Pekncan’ın yerine Mehmet Muş atandı. Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş Kimdir? Mehmet Muş Nerelerdir? Mehmet Muş Kaç yaşında? Detaylar Haberimizde…

Ekleme: 21.04.2021 02:06:17 / Güncelleme: 21.04.2021 02:47:20 / Kim Kimdir?
Destek için 

Kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan aldığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. Pekcan’ın yerine Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş atandı.  Peki, Mehmet Muş Kimdir? Mehmet Muş Nerelerdir? Mehmet Muş Kaç yaşında? Detaylar Haberimizde…

 

Mehmet Muş, 1982 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Muş’un annesi Mekiye, Babasının ismi ise İsmail’dir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitiren Mehmet Muş,  Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Muş, Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK PARTİ Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK PARTİ MKYK Üyesi olarak görev yaptı. AK PARTİ Grup Başkanvekiliği görevlerini yerine getirdi.  Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babasıdır. Mehmet Muş son olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ticaret Bakanlığına getirildi.

İlgili Haberler