14 asırlık mukabele sünneti camilerde yaşatılıyor

​Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Cebrail (Aleyhisselam) ile Ramazan’da karşılıklı Kur'an-ı Kerim okunması olarak bilinen 14 asırlık mukabele, Şırnak’ta camilerde ihya edilmeye devam ediyor.

Ekleme: 20.04.2021 16:35:11 / Güncelleme: 20.04.2021 16:48:50 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İslam dünyasında 14 asırdır süren mukabele geleneği, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki camilerde ikindi namazına müteakiben başlıyor.

Geçtiğimiz yıl Coronavirus nedeniyle camilerde yapılmayan mukabele, İlçe Müftülüğünce sosyal medya üzerinde yapılıyordu.

Mukabelenin bu yıl camilerde ihya edilmesi ise halkı sevindirdi. Nur Camine gelen halk, ikindi namazının ardından halka oluşturarak mukabele sünnetini yerine getiriyor.

Ramazan’a kavuştukları için Allah’a şükreden Cami İmam Hatibi Cemal Sansür, Ramazan’ın hikmet ve güzellikler dolu bir rahmet ayı olduğunu söyledi.

Bu hikmetlerden birinin Mukabele sünneti olduğunu dile getiren Sansür, cami cemaatiyle beraber her gün bir cüz okuyarak tefsirini de yaptıklarını belirtti.

Kur’an-ı Kerim’i okumada eksik ve yanlışları olanların bu şekilde giderdiğini ifade eden Sansür, “Ramazan’ın başka bir güzelliği de halkımızın camiyle hemhal olmasıdır. Bu da bu mübarek aya ayrı bir ruh ve güzellik katıyor.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar