Şırnak’ın Cizre ilçesinde Ahmet Kerimoğlu, babası Abdullah’tan sadece Ramazan aylarında yapılan tatlıcılık mesleğine, 1972 yılından çırak olarak başladı.
Babasının vefat etmesiyle 1976 yılında mesleği devralan Kerimoğlu, tatlıcılığı çocuklarına da öğreterek 50 yıldır evinin avlusunda sürdürüyor.
Kentin en eski tatlıcılarından olan Kerimoğlu, iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen tatlıcılık mesleğini severek yaptığını söyledi.
Yaptıkları tatlıların rağbet gördüğünü ifade eden Kerimoğlu, “Tatlılarımız Ramazan ayında yöresel bir gelenek haline gelmiş durumda. Yıllardır aynı hijyen ve kaliteyle Cizre halkına tatlı üretmeye devam ediyoruz. 50 yıldır aynı yerde kalitemizden taviz vermediğimiz için insanların bize güveniyor. Bu nedenle tatlımız da meşhur oldu. Şehir dışına bile gönderdiğimiz olmuştur.” dedi.
“Herkesin damak tadına hitap ediyoruz”
Ürettikleri tatlıları hem perakende hem de toptan satarak baba mesleğini yaşattığını dile getiren Kerimoğlu, “Unlu mamullerde tat, kıvam ve her şey hamurda bitiyor. Herkesin damak tadına hitap ettiğimiz için her kesimden tercih ediliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İşimi severek ve zevkle yapıyorum”
Dede mesleğini severek sürdürdüğünü ifade eden Veli Kerimoğlu ise “Bu mesleğin en küçük ustasıyım. Babam, bu mesleği babasından öğrendi, ben de şimdi babamdan öğreniyorum. Bu mesleğin devam etmesi için küçük kardeşime ve akrabalarıma öğretiyorum. İşimi severek ve zevkle yapıyorum.” diye konuştu.
İftar sofrasında tatlıyı eksik etmediğini söyleyen Abdullah Ükil ise şöyle konuştu; “Ramazan aylarında geleneksel olarak buraya tatlı almaya geliyoruz. Tadı ve kalitesi için burayı tercih ediyoruz. Cizreliler olarak iftar sofralarımızda tatlı olmazsa olmazımızdır.” (İLKHA)