Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan ayında sofraları süsleyen en önemli unsurlardan biri de şerbetlerdir. Osmanlı’dan günümüze ulaşan şerbetler uzun süre susuz kalan damakları tatlandırıyor. İşte tam ağzınıza layık Ramazan Şerbeti Tarifi

Ekleme: 01.04.2022 07:00:40 / Güncelleme: 02.04.2022 09:41:09 / Ramazan
Destek için 

Ramazan Şerbetleri iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Peki, lezzetli Ramazan Şerbeti nasıl yapılır? İşte damak tadınıza uygun Ramazan Şerbeti Tarifi

 

Hem sindirim için önemli hem de ağzınızı tatlandıracak muhteşem Ramazan Şerbeti Tarifini mutlaka denemelisiniz.

Ramazan şerbeti tarifi için malzemeler:

  • 1 demet taze reyhan
  • 8-9 Bardak kaynar su
  • 1 yemek kaşığı hibuskus
  • 2-3 tane karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşı limon tozu

Ramazan şerbetinin yapılışı: 

Bir demet taze reyhan yıkanır, yaprakları koparılıp bir kaba alınır üzerine yaklaşık 8-9 bardak kaynar su, 1 yemek kaşığı kadar hibuskus, 2-3 tane karanfil, 1 su bardağı toz şeker ilave edilerek 30 dakika kadar bekletilir. Ardından 1 tatlı kaşığı limon tozu ilave edilir. (Limon tozu eklendikten sonra renk verecektir.)

 

NOT: Ramazan şerbetini soğuk servis ediniz.

 

KAYNAK: https://lezzetedairblog.wordpress.com/