DEVA Partisi Elazığ İl Başkanlığında toplu istifa

DEVA Partisi İl Başkanlığı Murat Dağhan düzenlediği basın toplantısı ile yönetim olarak partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Ekleme: 12.04.2021 15:45:19 / Güncelleme: 12.04.2021 15:46:26 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan ve yönetimi, bugün saat 13.00'te gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile DEVA Partisinin ülkenin sorunlarına derman olamayacaklarını belirterek istifa ettiklerini duyurdular.

Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Dağhan, il yönetim kurulu asi, yedek ve disiplin kurulu üyeleri olarak istifa gerekçelerini şöyle anlattı:

Bilindiği üzere Elazığ il teşkilatı büyük kongreyi müteakip teşkilat içi bir kalkışma harekatına maruz kalmıştır. Bunu genel merkezle sözlü ve yazılı olarak müteaddit kereler paylaştığımız ve disiplin süreci istediğimiz malumunuzdur. Ancak, geçen zaman zarfında genel merkez bu kalkışmayı tüzük kapsamında ele alma ve çözümleme yoluna gitmemiştir. Genel merkez tüzüğü işletmek yerine bu sorunu en az hasarla nasıl atlatırız arayışına yönelmiştir. Kendince en kolay çözümü de il başkanının teşkilat içerisindeki etkinliğini törpüleyerek etrafını boşaltmada ve onu görevini bırakmaya sevk etmede bulmuştur. Gerçekte bu bir çürütme politikasıdır.

Genel merkezin partiye ve teşkilata bu yapılanlara cevabı tüzüğü işletmek olması gerekirken yaptığı şey il başkanını görevini bırakmaya ikna etmek suretiyle şantajcıların gönlünü almaya çalışmaktan ibaret kalmıştır. Bu gönül almanın bedeli ise gece gündüz demeden emek veren teşkilat üyelerinin partiye olan güven duygusunu kaybetmesi olmuştur.

Genel merkezin bu politikası, Elazığ teşkilatında başta il başkanı olmak üzere partiye yürekten hizmet eden üyelerin tümünü rahatsız etmiş ve siyasetten soğumalarıyla sonuçlanmıştır. Bizlerin bu partiye kuruluş ilkelerini ve parti programını korumak üzere geldiği aşikar. Bununla birlikte, hangi gerekçeyle olursa olsun hukuku parti içerisinde bile işletemeyen bir partinin Türkiye'nin sorunlarına derman olacağına artık inanmıyoruz.

Dağhan, "Tüzüğü işletemeyen genel merkezin yeni il başkanı arayışlarına girmiş olduğunu büyük bir hayal kırıklığı ile öğrenmemiz ve bunu adaletle bağdaştıramamamız hasebiyle istifa ediyoruz." dedi.

Deva Partisi Elazığ İl Başkanlığına Merkez İlçe Başkanı Avukat Mehmet Kangal`ı atarken, Deva Partisi Elâzığ Merkez İlçe Başkanlığı’na ise Ali Aygören getirildi. (İLKHA) 









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar