Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan ‘maymun’ kapağı

Ayasofya Camii’ndeki görevinden istifa eden Prof. Dr. Mehmet Boynu Kalın, sosyal medya hesabından koronavirüse yakalandığı belirterek dua istemişti. Duanın etksinin olmadığını belirten bir kullanıcı Boynukalın’ın cevabıyla neye uğradığını şaşırdı.

Ekleme: 12.04.2021 12:39:02 / Güncelleme: 12.04.2021 12:39:02 / Güncel
Destek için 

DOĞRUHABER

Sosyal medya hesabından ‘faiz’ ve ‘İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin görüşlerini paylaşan Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, AK Partili bazı isimlerin ve laik kesimin hedefi olmuştu. Boynukalın geçtiğimiz hafta görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Ardından koronavirüse yakalanan Mehmet Boynukalın, sosyal medyadan dua istedi. Boynukalın, duanın işe yaramadığını iddia eden bir kişiye verdiği ‘maymun’ cevabıyla yüzleri güldürdü.

“DUALARINIZLA ÇABUK ATLATIRIZ İNŞALLAH”

Sosyal medya hesabından koronavirüse yakalandığını duyuran Boynukalın, “Koronadan dolayı evde ilaç alıyor ve istirahat ediyorum. Dualarınızla çabuk atlatırız inşallah. Elhamdülillah alâ külli hal” ifadelerini kullanmıştı.

“BİRAZ DAHA ARAŞTIR”

Dua istemesinden dolayı laik kesimin linçine uğrayan Boynukalın, duanın etkisini anlatan tweetlerle durumu açıklamaya çalıştı. Ancak bir kullanıcı Boynukalın’a verdiği cevapta, “Aşı bitti herhalde Psikolojinin immün sisteme etkisi nedeniyle insanın dua etmesini olumlu görebiliriz Gelgelelim bütün araştırma sonuçları bir halta yaramadığını söylüyor” ifadelerini kullanınca Boynukalın, “Biraz daha araştır” tavsiyesinde bulundu.

“O ZAMAN SİZDE DE OLUMLU ETKİ BIRAKABİLİR”

Murat Kacaoğlu adlı kullanıcı ise tartışmaya devam etti ve “Araştırdım, buyurun Özet geçeyim, etkisi ölçülebilir değil, maymunlarda da dua olumlu etki bırakmış” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Prof. Dr. Boynukalın lafı gediğine oturtarak, “O zaman sizde de olumlu etki bırakabilir” dedi. Boynukalın’ın bu cevabı binlerce kişi tarafından retweet edildi.

İlgili Haberler