Erdoğan: Batılı siyasetçiler çapsızlıklarını gizlemek için İslam düşmanlığını araç olarak kullanıyor

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam düşmanlığı, Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarının örtmek, çapsızlıklarını gizlemek için istismar ettikleri en önemli araçlardan birine dönüşmüştür." dedi.

Ekleme: 11.04.2021 17:25:11 / Güncelleme: 11.04.2021 17:27:24 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofisinde kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ay önce de Uluslararası Demokratlar Birliği’nin yeni yönetimi ile İstanbul'da bir araya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bugün de birliğin kadın kolları ve gençlik kolları merkez karar yönetim kurullarıyla buluşmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salı günü kavuşacağımız ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, bu mübarek ayın milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için rahmete, berekete, huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirus salgınına dikkati çekerek salgında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalara da acil şifalar diledi.

Coronavirus salgını sebebiyle yaşanılan zorlukların Türkiye için yeni müjdelere kapı aralayacağına inandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ümidimiz ve beklentimiz odur ki Allah'ın izni ve inayetiyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp, takdire teslim olarak salgınla mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de artık bir seçmen olarak bulundukları ülkede oy kullanabilme imkânını getirdiklerini hatırlatarak, "Artık milletvekili de olabiliyor mu? Olabiliyor. Bak nereden nereye geldik. İnşallah bu daha da ileriye ulaşacak. Bakın bu arada Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocalarımızın Kovid-19 aşısını geliştirmede yakaladıkları başarı, kendilerine destek olunması ve fırsat verilmesi hâlinde insanımızın neler yapabileceğini açıkça göstermiştir. Bu tür iyi örnekler sadece Avrupalı Türkleri değil aynı zamanda diğer göçmen topluluklara da öz güven ve cesaret aşılamaktadır." ifadelerini kullandı.

Batı'da, son dönemde vahim boyutlara ulaşan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına işaret eden Erdoğan, Avrupa ülkelerinde farklı isimler altında yapılan (haşa) İslam modelleri de hastalıklı bakış açısının yansımalarından biri olduğunu kaydetti.

"Kifayetsizliklerini şahsıma ve Müslümanlara saldırarak kamufle etme çabasındalarumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "İslam düşmanlığı, Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarının örtmek, çapsızlıklarını gizlemek için istismar ettikleri en önemli araçlardan birine dönüşmüştür. Daha evvel marjinal kesimlerin başvurduğu bu popülist yönteme artık ana akım medya organları, akademisyenler, yazarlar, bakan, başbakan seviyesinde siyasetçiler de tevessül etmeye başlamıştır. Dış politikada başarısızlığa uğrayan, içeride sıkışan, kişisel rekabetlerini bulundukları makamların önüne geçiren siyasetçiler, bu kifayetsizliklerini şahsıma ve Müslümanlara saldırarak kamufle etme çabasındadır."

"2020 yılında Almanya'da 400'ü bizim insanlarımıza yönelik olmak üzere toplam 900'ün üzerinde ırkçı saldırı kaydedildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ırkçı dalgadan sadece Türklerin değil, etnik kimliği, görünüşü, dinî aidiyeti farklı diğer toplum kesimlerinin de mağdur olduğuna dikkati çekti.

İstatistiklerin Avrupa'da yükselen kültürel ırkçılığı açıkça ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl önceki senelere göre nefret suçlarının 2 kat arttığı bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da Türkiye vatandaşlarının en çok yaşadığı üç ülkede göçmenlere yönelik saldırıların sayısının 3 bini geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Sadece 2020 yılında Almanya'da 400'ü bizim insanlarımıza yönelik olmak üzere toplam 900'ün üzerinde ırkçı saldırı kaydedilmiştir. Yine geçen yıl koronavirüs salgınının getirdiği kısıtlamalara rağmen cami ve cami derneklerimize yönelik 121 eylem düzenlenmiştir. Bir dönem ülkemizde olduğu gibi Avrupa'da da kamusal, özel alan kurnazlığı üzerinden Müslüman kadınların hakları gasbedilmektedir. Bugün ne yazık ki birçok Avrupa ülkesinde bilhassa başörtülü kadınların istihdama katılabilmesi, iş bulabilmesi, sosyal hayata özgürce var olabilmesi, hatta bazı yerlerde eğitim imkânları ciddi biçimde sınırlandırılmıştır. Meselenin asıl vahim tarafı ise, bize demokrasi ve insan hakları konusunda ders verenlerin kendi ülkelerinde en temel insan haklarının çiğnenmesine alkış tutması bu ayrımcılığa ses çıkarmamasıdır."

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le yapılan görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bir araya geldiğini ile önceki gün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğünü anımsatarak görüşmelerde ikili ilişkileri ve Donbass krizini değerlendirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizin huzuru ve güvenli geleceği için her iki ülkenin de aralarındaki anlaşmazlıkları bir an önce müzakere ve barış yoluyla çözmesini istiyor, bu yönde gayret gösteriyoruz. Sayın Putin'le ayrıca yeni turizm sezonu hazırlıklarından Suriye krizine kadar Karabağ olaylarına kadar bütün bunları geniş bir yelpazede ele alarak görüş alışverişinde bulunduk." diye konuştu.

 

Vatandaşlara patates ve soğan dağıtılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın sebebiyle satışları azaldığı için depolarda bekleyen patates ve soğanların, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden satın alınarak ihtiyaç sahiplerine hibe olarak Ramazan öncesinde dağıtılmasının kararlaştırıldığını belirterek 1 milyon 250 bin ton patates ve yaklaşık 300 bin ton soğanın vatandaşlara dağıtılacağını bildirdi.

Çeltiğin de çiftçinin elinde kalmaması için TMO'ya talimat verildiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan öncesi 81 il valiliği vasıtasıyla bu konuyu yakından takip edip neticelendireceklerini, hem üreticileri sıkıntıdan kurtaracak hem de vatandaşlara destek olacaklarının altını çizdi.

Ramazan ve kurban bayramları öncesi ikramiyeler gerçekleştirilecek

Yaklaşık üç yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini Mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceklerini açıkladı.

"Sıkılaştırmak zorunda kaldığımız tedbirler sebebiyle dükkânı kapanan, işi azalan, geçimi sıkıntıya düşen her kardeşimizin derdi bizim derdimizdir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârların yanında olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımızda ancak dünya ile birlikte yürütürsek başarıya ulaştırabileceğimiz bir tehdit var. Bu mücadelede kısıtlamalardan aşılamaya ve destek paketlerine kadar elimizdeki tüm silahları kullanıyoruz. Allah'ın izniyle bu musibetin de üstesinden geleceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar