DEVA Partisi'nden iş yerleri yıkılacak esnafların mağdur edilmesine tepki

DEVA Partisi Çevre ve Şehircilik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Bitlis merkezde yürütülen "Dere Üstü Islah Projesi"nde mağdur olan esnaflarla bir araya geldi.

Ekleme: 09.04.2021 18:55:16 / Güncelleme: 09.04.2021 18:59:08 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Esnafla bir araya gelmeden önce Ekmen, parti il ve ilçe başkanlarıyla birlikte iş yerleri yıkılacak esnafı ziyaret etti.

Esnafın sıkıntı ve taleplerini dinleyen Ekmen, daha sonra esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi.

 

Yaşadıkları sorun ve mağduriyetlerini dile getiren esnaf, kendilerine yardımcı olunarak seslerinin duyulması talebinde bulundu.

DEVA Partisi Bitlis İl Başkanı Avukat Burhan Aksoy, daha önce dere üstü esnafının mağduriyetiyle ilgili genel merkezlerini bilgilendirdiklerini belirtti.

Partileri tarafından mağduriyete ilişkin meclise gen soru önergesini verdiklerini hatırlatan Aksoy, bugüne kadar sorunların çözümü için bir adımın atılmadığını ifade etti.

"Proje diyorlar ama proje ortada yok"

Esnafların adına yaşanan sorunları anlatan Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ise ortada bir projenin olmadığını, yaşanan mağduriyetten Cumhurbaşkanının haberinin olmadığını ileri sürdü.

Tezcan, "Proje diyorlar ama proje ortada yok. Burası gecekonduymuş gibi bu dükkanları hiçbir esnafla müzakere etmeden, sorunu tartışmadan, STK'lara bilgi verilmeden bu kararı almışlar. Kararı aldıktan sonra topu Cumhurbaşkanına attılar. Oysa Cumhurbaşkanımızın bu işten haberi yok. İnsanlık tarihiyle birlikte bu şehir dere kenarında kurulmuş. Bir kesim yukarıda büyük arsalar almış. Buradan esnafı oraya gönderecekler. Orası prim yapacak. İş yerlerimizin yıkılmasını istemiyoruz." dedi.

"Hukuk mücadelesi yürütmek gerekiyor"

Esnafı dinledikten sonra açıklamada bulunan Ekmen, esnafla ile görüşülmediğini, Cumhurbaşkanının haberi olmazsa da bundan haberi olduğunu belirterek, esnafın mağduriyetinin her platformda dile getireceklerini belirtti.

Ekmen, "Cumhurbaşkanının bundan haberi nasıl var? Eğer sen buradaki afet kararını, belediyeyi, valiyi, özel idareyi, esnafı devre dışı bırakarak bir tek kalemle milimetrelik olarak, enlem boylamlarını yazarak yayınlıyorsan, haberin yoksa haberin olmadığı bir kâğıda imza atarak yayınlama. Resmî Gazeteyi gece 01.00'de basma Merkez Bankası başkanı meselesi gibi. Bunu yerelde kendi insanın çözümüne bırakması lazım. Bitlis deresinin ıslahı Cumhurbaşkanını ne ilgilendiriyor?" diye sordu.

Proje yapılırken esnafın fikrine danışılması gerektiğinin altını çizen Ekmen, şunları söyledi:

Hâlâ memleketin ticaret oda başkanı bu projeyi kesin alamamışsa o zaman ya bir şey gizliyorsunuz veyahut eski usul gibi hak, hukuk, mahkeme yok. Eğer bu devlet, insanların mal, hukuk, mülkiyet güvenliğini sağlayamıyorsa o zaman biz bu devletin niye vatandaşıyız, niye mahkemeler var hangi mahkeme bunun aleyhine karar verebilir? Hukuk mücadelesini de bir yandan yürütmek gerekiyor. Bun anlatılanlardan anladığım, siyaset gözünü karartmış. Artık Bitlis'i çok sevdikleri, buradaki 7 köprüyü, 3 tane camiyi ortaya çıkartmak için mi sizin ileri sürdüğünüz başka sebepler var mı diye gözünü karartmış? Onun hakkında direk suçlayıcı ifadelerden kaçınayım ama gözünü karartmış.

Konu hakkında il ve ilçe başkanları, ticaret odası başkanından bir rapor alacaklarını, parti genel merkezinde bu raporları gözden geçirdikten sonra parti genel merkezinde bir basın açıklaması yapacaklarını belirten Ekmen, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler