Emekli olduktan sonra memleketine yüzbinlerce liralık yatırım yaptı

25 yıllık devlet memurluğunu bitirdikten sonra emekliliğe ayrılan Ömer Vesim Üregil ilk iş olarak memleketi Ağrı'ya yerleşip köyünde tavuk çiftliği açmak oldu.

Ekleme: 09.04.2021 13:05:12 / Güncelleme: 09.04.2021 13:12:51 / Ekonomi / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bin tavuk ile günde 850-900 yumurta üretimi yapan emekli Ömer Vesim Üregil kendi memleketinde istihdam sağlamaya çalıştı.

Doğup 10 yaşına kadar büyüdüğü köyüne yıllar sonra dönerek yatırım yapan Ömer Vesim Üregil organik yumurta üretimini gerçekleştiriyor.

 

Üregil, Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Deredibi (Masteqa) köyünde kurduğu çiftlikle memleketlisine faydalı olmaya çalışıyor. Beslediği bin tavuğu doğal ortamdan koparmadan üretim yapan Üregil, yüzbinlerce liralık yatırımı yaparak hayalini gerçekleştirdi, köyünde istihdam alanı açtı.

Yaptığı yatırım ile ilgili konuşan Üregil, "25 yıl kamu personeli olarak çalışmama müteakiben emekliliğe ayrıldığım gibi memleketim Ağrı'da organik yumurta üretmeye karar verdim. Hem organik yumurta tesisimizi ve aynı zamanda yumurta paketleme tesisimiz söz konusudur. Tavuklarımız doğal ortamda yetişmektedir, sıcak havalarda dışarı çıkarmaktayız, dışarıda tavuklar yonca ile besleniyorlar." dedi.

25 yıllık askeri personel görevi sırasında birçok il gezdiğini belirten Üregil, "1996 yılında askeri okula başladım, 2020 yılında ise emekliliğe ayrıldım. Görevimiz icabı birçok il dolaştım ve memleketim Ağrı'da neden böyle güzel bir çalışma yapmayayım diye düşündüm bu yatırımı yaptım. Bin tane gezen tavuğumuz var ve günlük yaklaşık olarak 850-900 civarında yumurta üretimi gerçekleştirmekteyiz. Üretilen bu yumurtaları Ağrı merkez ve ilçelerine veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Üregil, "Başka bir yerde bu işletmeyi kurabilirdim ama burada doğdum ve 10 yaşına kadar burada yaşadım. Aldığım eğitim gereği hep il dışında kaldım ve mesleğim gereği Türkiye'yi çok gezdim. Ağrı'da böyle bir işletmenin olması gerektiğini düşündüm, bu olacaksa benim doğduğum yerde olması gerekiyor diye düşündüm. Eğer iş, istihdam sağlanacaksa benim köylüm, köyüm faydalansın şeklinde düşündüm. Elhamdulillah bu işletmeyi modern şekilde inşa ettik, ikide çalışanımız var, arkadaşlarımız bize yardımcı oluyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler